Šport > Košarka
618 ogledov

Zvezdnik lige NBA pod nož, bodo slovenski navijači razočarani?

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Grški košarkar Giannis Antetokounmpo je prestal rutinski operativni poseg na levem kolenu, so potrdili pri njegovem klubu Milwaukee Bucks. Kot je potrdil trener ameriške ekipe iz lige NBA Adrian Griffin, je poseg na hrustancu potekal brez težav in ga pričakujejo na treningih pred sezono. Vprašljiv pa ostaja njegov nastop na svetovnem prvenstvu.

Bucks bodo treninge začeli v začetku ali v sredini septembra, svetovno prvenstvo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji pa bo med 25. avgustom in 10. septembrom. The Athletic je navedel vir iz lige NBA, ki je dejal, da je Antetokounmpov nastop na SP pod vprašajem.

Grčija bo na njem igrala v skupini C skupaj z ZDA, Novo Zelandijo in Jordanijo. Če Antetokounmpo ne bi mogel igrati za Grke, bi bil to velik udarec za njihove možnosti. Grški zvezdnik je bil najboljši strelec lanskega evropskega prvenstva s povprečjem 29,3 točke na tekmo, a je Grčija izpadla v osmini finala proti Češki. Antetokounmpo je bil tudi član grške reprezentance leta 2019 na SP, kjer pa se s soigralci ni prebil iz skupine.

Ob Giannisu sta sicer člana izbrane vrste tudi njegova brata. Thanasis je njegov soigralec pri Milwaukeeju, Kostas pa igra za Panathinaikos. Pri slednjem je pred kratkim direktorsko službo dobil Sani Bečirović.

Grška reprezentanca bo na pripravljani tekmi gostovala tudi v Stožicah, vstopnice so že ob začetku prodaje šle za med, tudi zaradi morebitnega spopada Dončić-Antetokounmpo, a kaj lahko se zgodi, da se bodo lastniki vstopnic morali obrisati pod nosom. Vsaj kar se tiče spopada Luka-Giannis, verjamemo, da bo tekma z Grčijo upravičila svoj (spektakularen) sloves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.