Šport
81 ogledov

Košir med favoriti, Marguč kljub bolečinam

Rok Marguč EPA
Sezona deskarjev na snegu v alpskih disciplinah se bo začela 12. decembra v italijanski Carezzi, ki bo gostila uvodne tekme v paralelnih disciplinah.

Slovenija ima v moški konkurenci pravico do šestih tekmovalcev, v ženski do ene, a kot kaže, bodo na uvodnem paralelnem veleslalomu zaradi poškodb nastopili le štirje moški in po dolgem času nobena ženska.

Poleg absolutnega zmagovalca lanskega svetovnega pokala, Tržičana Žana Koširja, ki brani zmago v skupnem seštevku in obeh posamičnih paralelnih disciplinah, bo glavno breme v Carezzi nosil Laščan Rok Marguč. Slednji je na enem izmed zadnjih treningov doživel neprijeten padec na ramo, a kljub bolečinam nadaljuje s treningi in se, kot trdi, na deski počuti odlično.

žan košir | Avtor: EPA EPA
Z ozadja bosta v Italiji napadala mlada Tim Mastnak in Jure Hafner. Izkušeni veteran Rok Flander in prva dama slovenskega alpskega deskanja, Gloria Kotnik, pa bosta tekmi žal spremljala od doma, saj okrevata po poškodbah.

"Najprej želim sanirati neprijetno poškodbo, šele nato se bom vrnil na sneg in kasneje na tekme," ničesar naključju ne prepušča Flander. Svetovni prvak iz leta 2007 si je maja pri deskanju na valovih poškodoval hrbet, tako da je v procesu rehabilitacije, ki pa poteka po načrtih.

Tudi najboljša deskarka je s potekom sanacije poškodbe kolena zadovoljna. "Delam. Trdo. Toda v tem trenutku težko karkoli napovedujem. Ne bom šla z glavo skozi zid. Ko bom dovolj dobro pripravljena in bo koleno preneslo vse obremenitve, se bom vrnila," pravi Velenjčanka, ki si seveda želi čim prej znova pognati s štarta in se vrniti v tekmovalni ritem. V ekipi za evropski pokal bodo deskali Črt Ikovic, Jure Retuznik, Iva Polanec in Mia Čebulj.

Glorija Kotnik portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Za tekmovalci so zdaj tudi jesenski treningi na avstrijskih ledenikih. Trener alpskih deskarjev Izidor Šušteršič je z opravljenim zadovoljen: "Bila je lepa jesen, tako da smo skoraj v celoti realizirali načrtovane snežne treninge. Naredili smo dobro bazo. Reprezentanti so po mojem mnenju izboljšali tudi tehniko. Vedo, kaj je prav in kaj je narobe. Poznajo napake in se zavedajo, kaj vse jih še čaka na poti k popolnosti. Zaenkrat jih lahko samo pohvalim."

Ta je delal z Margučem, Hafnerjem ter ekipo za evropski pokal, Žan Košir in Tim Mastnak pa sta jeseni trenirala individualno. Zdaj upa, da bo skupinsko in individualno delo obrodilo sadove že prvi decembrski vikend, ko bo večina reprezentantov deskala na dveh paralelnih veleslalomih za evropski pokal v avstrijskem Hochfügnu. "Če se kdo od mladih zelo izkaže, v mislih imam Črta Ikovica, bo dobil priložnost tudi v Carezzi," še dodaja trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.