Šport
16 ogledov

Košir: "Tina je kompletna smučarka"

jure košir Saša Despot
Tina Maze je s srebrno kolajno zabeležila najboljši dosežek v samostojni Sloveniji. Preberite si kaj o zgodovinskem natopu Črnjanke pravi nosilec slalomskega brona iz Lillehammerja, Jure Košir.

Tina Maze je z 2. mestom na superveleslalomu dosegla zares vrhunski uspeh. Z olimpijsko kolajno se lahko pohvali le malo slovenkih športnikov. Med njimi je tudi Jure Košir, dobitnik slalomskega brona iz Lillehammerja leta 1994. Zanimalo nas je njegovo mnenje o Tininem superveleslalomskem nastopu v Vancouvru.  "Vsekakor je srebrna medalja na olimpijskih igrah velikanski uspeh. Tina je s progo opravila zares z odliko in že takoj po startu se je videlo, da zna poseči tudi po najvišjih mestih. Uspeh je toliko večji, ker je bila tekma zares zahtevna, sama postavitev je bila težka in Tina je morala odpeljati zelo inteligentno. Še enkrat je pokazala, da je postala kompletna smučarka in da je lahko v vrhu v vseh disciplinah," je zgodovinsko uvrstitev Črnjanke pokomentiral Košir.

Po osvojeni kolajni je s Tininih ramen padlo ogromno breme in se bo v slalom ter njeno paradno disciplino, veleslalom, lahko podala brez kakršnegakoli pritiska. Jure Košir pa k temu dodaja: "Ne smemo pozabiti, da je dosegla že tudi eno peto mesto v superkombinaciji, kar je tudi velik uspeh. Bo pa vsekakor razbremenjena pred nastopopm v veleslalomu in sem prepričan, da bomo videli popoln napad na sam vrh. Mislim pa, da ima velike možnosti tudi v slalomu in ne samo v veleslalomu, ker je zares postala kompletna smučarka, ki se lahko bori za najboljša mesta v vseh disciplinah."

Veselja ob novem olimpijskem uspehu slovenskega alpskega smučanja pa ni mogel skriti niti Tone Vogrinec, vodja slovenske odprave v Vancouvru: “Za trenutek me je stisnilo. Sem mehka duša, pritekle so mi solze, v pogovoru z novinarjem sem komaj izgovoril zadnjo besedo. Bilo me je malce strah prvega skoka. Ko pa ga je uspešno premagala, sem vedel, da je konkurenčna. Njena linija je bila enkratna, ni bilo prav nobenega oddrsavanja. Ko se je s časom približevala poznejši zmagovalki, sem vedel, da bo kolajna. Mislil sem, da bo bronasta, a me je presenetila in bila še boljša.

Vogrinec od Mazejeve pričakuje še kakšen odmeven rezultat: “Po tej medalji je dobila toliko sproščenosti, da lahko od nje še kaj pričakujemo. V sredinem veleslalomu bo nevarna, pa tudi v slalomu. V kombinacijskem slalomu me je navdušila, saj je bila povsem enakovredna Kathrin Zettel, ki je ena najboljših slalomistk na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.