Šport
1 ogledov

Košir zamenjal Tombo

V Zagrebu so se zbrale smučarske legende. (Foto: 24sata) Žurnal24 main
Nekdanji zvezdnik alpskega smučanja Italijan Alberto Tomba bi moral na današnjem slalomu deklet na Sljemenu v Zagrebu nastopiti kot predtekmovalec, vendar je njegovo nalogo opravil Jure Košir.

Alberto Tomba bi moral kot predtekmovalec s kamero na glavi presmučati žensko progo slaloma na Sljemenu v Zagrebu, vsaj tako so pred tekmo najavili organizatorji. "Zelo sem vesel, da bom predtekmovalec na tekmi,“ je dan pred tekmo v hrvaškem jeziku spregovoril italijanski as in požel velik aplavz. Zmagovalec na petdesetih tekmah za svetovni pokal in dobitnik petih olimpijskih kolajn je dodal, da mu bo trening s kamero na glavi prišel prav, saj bo enako vlogo opravljal tudi na bližajočih se olimpijskih igrah v Vancouvru v Kanadi.

Na koncu Tombe s kamero na glavi nismo videli preizkusiti proge, je pa zato njegovo nalogo dobro opravil Jure Košir, ki se bo z Italijanov po tekmi slalomistk udaril v tekmi legend alpskega smučanja. Morda pa Tomba varčuje z močmi prav za tekmo zvezd, na kateri je lani zmagala Urška Hrovat, ki pa zmage ne bo branila, saj je pred kratkim postal mamica. Bo pa na tekmi zvezd cel kup znanih obrazov, od Kristiana Ghedine, do Marca Girardellija, Janice Kostelić, Petra Müllerja, Hansa Enna, Christiana Mayerja, do nekdanjih slovenskih asov Špele Pretnar, Matjaža Vrhovnika, Bojana Križaja in Borisa Strela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.