Šport
15 ogledov

Košir: "Želja po bogatejši ponudbi"

"Možnosti je zelo malo, ampak poskusiti je treba," se pred verjetno bojem z mlin Žurnal24 main
Smučarska zveza Slovenije se bo s pomočjo posnetka superveleslalomske vožnje Tine Maze na SP pritožila na njen čas. Zakaj je prišlo do zmešnjave s časi, nam je pojasnil Jure Košir.

"Do tega je prišlo, ker na svetovnem prvenstvu deluje novi časomerilec (Hublot, op.a.), ki zadev nima pod nadzorom. Ne zdi se mi, da so vmesni časi pravilno prikazovani na televizijskih zaslonih. Cel kup težav je. To se na svetovnem prvenstvu enostavno ne bi smelo zgoditi, ampak želja po bogatejši ponudbi je prevladala. Ta časomerilec je popolnoma nepoznan in brez zgodovine v smučarskem športu," je zaplet z domnevno napačno odmerjenim časom, ki naj bi bil po analizi Smučarske zveze Slovenije za kar pol sekunde "daljši", pojasnil Jure Košir.

Menite, da ima zveza sploh kakšno možnost s pritožbo?
Možnosti je zelo malo, ampak poskusiti je treba. Na FIS so zadeve zelo zakoreninjene in le redko so pripravljeni poslušati kaj argumentiranega. Ne pričakujem, da bomo lahko kaj dosegli.

Če bi Mednarodna smučarska zveza (FIS) ugodila vaši pritožbi, bi verjetno to odprlo Pandorino skrinjico in zasejalo dvome o rezultatih.
Mogoče. Videli bomo, kako bomo stvar sploh lahko pripravili in ali bomo uspeli.

Kakšne protiargumente lahko uporabi FIS proti vašemu posnetku?

FIS ima štiri rezervne čase … Nekoč se je to že dogajalo na tekmi svetovnega pokala v Schladmingu. V slalomu je bila zaradi novega časomerilca cela zmeda. Do tega vsekakor ne bi smelo prihajati. V pogoltnosti po boljših ponudbah postaviti nepreverjenega časomerilca ... To se mi zdi popolnoma nesprejemljivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.