Šport
9 ogledov

Koširju funkcija na SZS

Jure Košir je postal predsednik alpskega zbora pri SZS. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Smučarska zveza Slovenije je za novega predsednika zbora za alpsko smučanje izvolila nekdanjega smučarskega zvezdnika Jureta Koširja, ki je dobil 59 glasov delegatov.

Na dnevnem redu zbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije je bila v sredo zvečer obravnava poročila dosedanjega predsednika Antona Ribnikarja za preteklo štiriletno obdobje ter volitve za novega predsednika za obdobje 2010–2014. Po uvodni predstavitvi poročila, ki so ga predstavniki 32 klubov soglasno sprejeli, je sledila predstavitev kandidatov za novega predsednika. Janez Dekleva (SK Alpetur) in Jože Horvat (predlagan s strani koroških klubov) sta od kandidature odstopila. Jure Košir (ASK Kranjska Gora) in Marko Schultz (SK Olimpija) sta predstavila vsak svoj pogled na vodenje najvišjega organa alpskih disciplin in odgovarjala na vprašanja delegatov.

Za novega predsednika alpskega zbora in odbora so nato z 59 glasovi izvolili Koširja. "Iskreno se zahvaljujem za zaupanje in poudarjam, da bom deloval v skladu s pravili. Želim pa si, da bodo tudi protikandidati dejavno vključeni v delo zbora in odbora za alpsko smučanje," je dejal novi predsednik Košir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.