Šport
23 ogledov

Kostelić: ''Avstrijci so slabi poraženci!''

ivica kostelić olimpijske igre soči EPA
Hrvaški smučar Ivica Kostelić, ki je osvojil srebrno kolajno na superkombinaciji, je Avstrijce obtožil, da so slabi poraženci.

Hrvaškega smučarja Ivico Kostelića je razjezila izjava Avstrijca Matthiasa Mayerja, ki je dejal, da velike države superkombinaciji ne posvečajo veliko pozornosti.

''Superkombinacija je dobra za majhne države, saj lahko startajo med najboljših 30, to pa zato, ker velike države superkombinacije ne cenijo, saj smučanja po mojem mnenju ne predstavlja v najboljši luči,'' je dejal olimpijski prvak v smuku.

Kostelić je prepričan, da so izjave posledica stanja v avstrijski reprezentanci, v kateri ni smučarja, ki bi se v tej disciplini lahko vmešal v boj za najvišja mesta.

''Ko nekdo izjavi, da bi bilo potrebno disciplino umakniti z OI, se mi zdi, da se mu je zmešalo. Avstrijci podcenjujejo superkombinacijo, ker niso dobri v njej. To je najtežja disciplina v alpskem smučanju, ker povezuje dve nemogoči stvari - smuk in slalom. To je tako, kot da bi v atletiki tekmovali v disciplini, ki jo sestavljata tek na 100 metrov in eno miljo,'' je dejal Kostelić, dobitnik štirih srebrnih olimpijskih kolajn.

''Nekatere discipline, ki so nedavno postale del olimpijskih iger, imajo vprašljivo vrednost. Tako kot stvari potekajo, bomo kmalu tekmovali tudi v kepanju. Alpska kombinacija je najstarejša disciplina, in če jo želi nekdo umakniti z OI, izgleda, da smo znoreli,'' je še dodal hrvaški smučar.

Komentarjev 2
  • smoljo 15:52 15.februar 2014.

    kaj bo taj golobradi švabek nekaj govoril,ko se mu je usral kolajno dobit.

  • Avatar roksa
    roksa 14:19 15.februar 2014.

    To ja Ivo, skurcaj jodlarje!!!!!!!