Šport
25 ogledov

Kostelić bi se lahko vrnil v Kranjski Gori

Kostelić superkombinacija Soči alpsko smučanje svetovni pokal Reuters
Ivica Kostelić je v ponedeljek v Baslu preživel še deveto operacijo kolena. Na bele strmine bi se v primeru uspešne rehabilitacije lahko vrnil čez slab mesec dni v Kranjski Gori.

Hrvaškemu alpskemu smučarju Ivici Kosteliću, vodilnemu v svetovnem pokalu in lanskemu dobitniku velikega kristalnega globusa, so na kliniki Bruderholz v Baslu operirali desno koleno. Profesor doktor Claude Müller je Hrvatu odstranil odpadli del meniskusa, ki je povzročal bolečine in onemogočal, da smučar iztegne kolenski sklep.

Zdravniška ekipa meni, da je do poškodbe prišlo pri enem izmed skokov oziroma doskokov na smuku v Sočiju, počen del meniskusa pa je nato v slalomu odpadel. Ohrabrujoča vest za smučarja in njegove navijače je, da vezi niso poškodovane, pa tudi hrustanec se celi bolje od pričakovanj.

Kostelić bo do srede ostal v Baslu, kjer bo začel rehabilitacijo, ki jo bo v četrtek nadaljeval v Daruvarskih toplicah. Če bo ta tekla po načrtih, se bo na tekme vrnil čez slab mesec, 10. marca naj bi že nastopil v Kranjski Gori.

Nesrečnemu Hrvatu so desno koleno operirali že osemkrat, pred letošnjo operacijo zadnjič lani. Večino teh posegov so opravili v Baslu.

Komentarjev 2
  • bluesky 08:13 14.februar 2012.

    Ivo trenutno je itak številka ena. Pa tudi tako eden boljših vseh časov. Hmm 8 operacij kolena. sigurno razmišljaš o koncu že. No vsaj jaz bi. Ja sej vem olimpijske so še tu. Srečno.

  • Avatar roksa
    roksa 19:35 13.februar 2012.

    Ivo, čim prej nazaj, da pobereš skupno zmago!!!!!