Šport
36 ogledov

Kostelić grdo padel na progi smrti

Padec Ivice Kostelića na Streifu
1/7
Reuters
Drugi trening smuka na slovitem Streifu v Kitzbühelu je bil prekinjen zaradi grdega padca Ivice Kostelića, s katerim pa je vse v redu. Slabše jo je odnesel Michael Baumann, ki so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Najhitrejši je bil Švicar Didier Cuche, Andrej Šporn je bil po sedmem času diskvalificiran.

Hrvat Ivica Kostelić, ki se je konec tedna veselil dvojne zmage v Wengnu, je grdo padel na treningu smuka na sloviti progi smrti Streif v Kitzbühelu. Kostelić je z ramo udaril ob vratca, pri tem pa se zapletel in padel ter se ustavil šele v zaščitni mreži.

Neuradno naj bi bilo s kolenoma odličnega Hrvata, lanskega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala, vse v redu in se bo lahko posvetil treningu slaloma.

Drugi trening je dobil Švicar Didier Cuche. Drugi čas sta dosegla Avstrijec Klaus Kröll in Francoz Johan Clarey (+0,30). Andrej Šporn, ki je bil na prvem treningu odličen drugi, je blestel tudi na drugem treningu. Za Švicarjem je na sedmem mestu zaostal za 84 stotink, a je bil kasneje diskvalificiran, ker je izpustil vratica. Rok Perko je dosegel 40. čas (+2,93), Gašper Markič 51. (+3,82), Andrej Križaj 52. (+3,84), Boštjan Kline pa 54. (+3,91).

Trening je zaznamoval hud padec domačega predtekmovalca Michaela Baumanna, zato se je začel s polurno zamudo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.