Šport
418 ogledov

Kostelić in Podgornik utrpela hude ozebline

Grenlandija, Ivica Kostelić, Miha Podgornik facebook Ivica kostelić
Ivica Kostelić in Miha Podgornik imata za seboj izjemno preizkušnjo na Grenlandiji.

Legendarni hrvaški smučar Ivica Kostelić je v nedeljo zaključil eno največjih pustolovščin svojega življenja, na kateri je imel slovenskega sopotnika. Kostelić in njegov prijatelj Miha Podgornik sta namreč v 19 dneh na smučeh prepotovala 550 kilometrov snežne pustinje na Grenlandiji.

Vrnitev v civilizaciji je pospremil z objavo nekaterih fotografij. "Prečkanje je bilo ekstremno težko zaradi slabega vremena, ki nas je vseskozi spremljalo. Poleg tega smo bili prva ekspidicija v tem letu in ena redkih, ki je uspela pot končati znotraj meseca aprila, imeli smo zimske razmere," je na svojem facebooku sporočil Kostelić.

"Ekstremno vreme je pustilo posledice. Miha in jaz sva utrpela ozebline na obrazu ter na prstih nog in rok. Ozebline, ki jih je na roki utrpel Miha, so resne in zahtevajo medicinsko nego in dodatne terapije. Upamo, da se bo vse dobro končalo," je še dodal v tem letu upokojeni hrvaški smučar.

V ekspediciji je s kolegom moral premagati 582 kilometov, pot je trajala skupno 16 dni, 10 ur in 52 minut. Na dan sta pustolovca povprečno premagala 36 kilometrov, največ celo 80, najmanj pa 11. Na poti sta se z 0 metrov povzpela tudi do višine 2485 metrov, najnižja temperatura je znašala -34 stopinj Celzija, najmočnejši veter pa je pihal s hitrostjo 35 metrov na sekundo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.