Šport
0 ogledov

Kostelić se veseli tekme na Sljemenu

kostelic_action Žurnal24 main
Ivica Kostelić v letošnji sezoni niza en vrhunski rezultat za drugim. V prejšnji sezonah je veljal predvsem za izvrstnega slalomista, letos pa se je razvil v zelo vsestranskega smučarja.

Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić je pred domačo tekmo na Sljemenu v sijajni formi. Na zadnjem slalomu v Garmisch-Partenkirchnu je stopil na tretjo stopničko, na zmagovalni oder pa je v tej sezoni stopil še trikrat v superkombinaciji. V intervjuju je razkril skrivnost svoje dobre forme, kaj pričakuje od tekme v Zagrebu in kako njegovi uspehi vplivajo na goreče privržence smučanja na Hrvaškem.

Na zadnjih štirih prizoriščih ste štirikrat stopili na oder za zmagovalce, ste v izvrstni formi in to kot nalašč pred slalomom v Zagrebu. Kaj od vas lahko pričakujemo v Zagrebu?
Iz sebe bom iztisnil maksimum. To je zame posebna tekma in zelo bom motiviran. Želim pokazati, kaj znam.

 

Stopničke v sezoni 2007/08

2. mesto v superkombinaciji (Chamonix, Val d'Isere)
3. mesto v superkombinaciji (Kitzbühel)
3. mesto v slalomu (Garmisch)

Kako bi opisali progo na Sljemenu?
Proga na Sljemenu ni videti posebej težka, a je kljub temu zelo zahtevna. Na progi je le kratka strmina, preostanek je položen ali srednje strm. Navadno je proga zelo hitra in dolga. To jo naredi tudi fizično zelo zahtevno. Pomembno je, da ohraniš zbranost v zadnjem delu, saj si takrat že zelo utrujen.

Bi lahko dejali, da vam je proga všeč?
Ja, proga mi je všeč.

Pogosto trenirate tam?
Praktično sem odrasel na tej stezi. Tam treniram zmeraj, kadar je to mogoče.

Kdaj ste zadnjič tekmovali tam?
To je bilo leta 2005. Šlo je za hrvaško državno prvenstvo.

Kakšno bo vzdušje v Zagrebu?
Tekma v Zagrebu je velik dogodek in s tem ne mislim le smučarski. V tem času se odvijajo mnogi koncerti in nastopi v mestu in ob progi. Vzdušje je fantastično.


Na zadnjem slalomu je Kostelić (skrajno desno) zasedel tretje mesto. © AFP

 

Kakšno je zanimanje za smučanje na Hrvaškem? Ali mediji več pišejo o smučanju, po tem ko ste poželi velike uspehe v zadnjih tednih?

Smučanje je bilo zelo popularno, ko je zmagovala Janica. Morda celo bolj kot nogomet. Po Janičini upokojitvi se je vse skupaj malo poleglo. Po zadnjih uspehih v januarju in predvsem po tem, ko sva se v Val d'Iseru dva Hrvata uvrstila na oder za zmagovalce, pa se je evforija spet vrnila. Po Val d'Iseru sem nekaj dni preživel doma in zanimanje medijev je bilo zelo veliko.

V tej sezoni ste postali zelo vsestranski smučar. Kakšni so vaši cilji za naslednjo sezono?
Moj cilj je le, da bi smučal čim hitreje.

Kako bi pojasnili svojo izjemno formo v letošnji sezoni?
V zadnjih sezonah sem zelo trdo treniral. V kolenu, ki so ga šestkrat operirali, več ne čutim bolečin. Sem pa imel lansko sezono obilo težav z opremo. Letos smo zamenjali opremljevalca in vse je šlo na bolje. Mislim, da je to najbolj pripomoglo k mojim dobrim rezultatom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.