Šport
39 ogledov

Kostelić v gumenjaku na Malto

antekostelic2_sime Žurnal24 main
Najboljši hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić se bo junija z gumijastim čolnom podal na tritedensko morsko avanturo proti Malti in nazaj do Hrvaške.

Ivica Kostelić bo na adrenalinski avanturi izpostavljen soncu, dežju, vetru, zaveda pa se, da je lahko zaradi dehidracije in izčrpanosti ogroženo tudi njegovo zdravje. Na pot se bo odpravil v družbi slovenskega prijatelja Jake Medje, za zdaj pa imata na izbiro dve poti.

Prva vodi proti Albaniji, Krfu in čez Otrantska vrata do glavnega mesta na Malti La Valette, druga pa prek Jadrana ob italijanski obali do Malte. Kostelić je lani z gumenjakom naredil 550 kilometrov dolgo pot od Reke do Mljeta, letošnja pot pa v eno smer presega dolžino tisoč kilometrov. "Morala bova biti pazljiva, poslušati vremenska poročila in se na odprto morje odpraviti le, ko bo mirno,"  pred podvigom pravi trikratni osvajalec srebrne olimpijske kolajne in doda, da je svoj čas njegov oče Ante z gumijastim čolnom naredil pot, dolgo 2000 kilometrov, od Francije do Hrvaške. Ivica želi očeta prekositi in se soočiti s Sredozemskim morjem, za prihodnje leto pa ima tudi večje načrte kot pa le plutje z gumenjakom po Sredozemlju. "Enkrat si želim pešačiti do južnega oziroma severnega pola. To me res privlači," še pravi Kostelić.

Adrenalinske avanture smučarskih šampionov niso redke. Nekdanji francoski smučar Luc Alphand je najboljši primer. Leta 1997 je bil zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju, devet let kasneje pa je s partnerjem Gillesom Picardom osvojil zmago na najtežjem vztrajnostnem reliju Dakar. Norveški slalomist Fin Christian Jagge je po koncu smučarske kariere obul drsalke. Olimpijski zmagovalec iz OI v Albertvillu leta 1992 je nedavno nastopil na dirki Bull Crashed Ice, tekmovanju na drsalkah na ledeni stezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.