Šport
20 ogledov

Kostelića čakajo trije tedni bolniške

ivica kostelić soči bolečina superkombinacija
1/4
EPA
Čeprav so bile prve informacije iz Rusije o stanju kolena Ivice Kostelića spodbudne, so nadaljnje preiskave postavile zloveščo diagnozo. Najverjetneje bo zmagovalec superkombinacije moral na deveto operacijo desnega kolena. Odsotnost: dva do trije tedni.

Kljub zmagi na superkombinaciji v Krasni Poljani v okolici Sočija je tekma Ivici Kosteliću prinesla grenkobo in bolečine. Nadaljnje preiskave njegovega poškodovanega kolena so pokazale, da mora zaradi počenega menisusa najverjetneje na operacijo, ki ga bo od smučišč oddaljila za dva do tri tedne.

Kostelić je sicer bolečino v kolenu začutil na nedeljskem superkombinacijskem slalomu. Takoj po tekmovanju magnetna resonanca sicer ni pokazala poškodbe. V poznih nočnih urah je Kostelića v zagrebški bolnišnici Sv. Katarine pregledal še dr. Igor Borić in postavil diagnozo pok prednjega roga in korpusa medialnega meniskusa na desnem kolenu. Ivico bosta v Baslu pregledala še Werner Müller in Claude Müller, ki sta ga že večkrat operirala. Potem ko bosta izrekla svoje mnenje, bo smučar sprejel odločitev o morebitni operaciji, ki bi bila že deveta na tem kolenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.