Šport
9147 ogledov

Kostelićeva sporna reakcija po finalu

ivica kostelić EPA
Zaradi te poteze so se nanj usule tudi številne kritike.

Najboljši hrvaški smučar vseh časov Ivica Kostelić je z neokusno potezo pospremil razplet finala svetovnega nogometnega prvenstva med Hrvaško in Francijo.

Na svojem Facebook profilu je po tekmi objavil zastavo Gvineje, s čimer je namignil, pišejo hrvaški portali, da je dobršen del igralcev francoske reprezentance iz neke afriške države. Starša Paula Pogbe, strelca zadnjega gola, sta iz Gvineje.

Takšnih komentarjev so bili spletni profili polni, a številni drugi uporabniki so jih odkrito kritizirali.

"Vi in vaša sestra sta moja smučarska vzora. Spremljam vaše uspehe, o smučanju razmišljam tudi med poletjem. Rad imam sneg in rekreacijo na snegu, kar sem prevzel od vas. Srce se mi lomi ob takšni objavi, ki je za OLIMPIJSKEGA in svetovnega prvaka povsem neprimerna. To ni šala, to je rasizem. Sram naj vas bo," je Kosteliću med drugim napisal eden izmed njegovih sledilcev.

"Bedno je zmanjševati uspeh nekoga le zato, ker je drugega porekla. Kakšne pa ima veze to, da so temnopolti in da so njihove korenine iz Afrike? Francozi so na papirju in tudi sicer so zelo dobro igrali. Namesto da bi se veselili dobre igre Hrvatov in njihove visoke uvrstitve je takšna reakcija najmanj neprimerna in bedna," pa je pripisala druga uporabnica Facebooka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Borut_Bavarski 09:51 18.julij 2018.

    Dej pepček, ne boi white bebo... tak, ki se jih normalni belci sramujemo

  • crniovcar 09:37 18.julij 2018.

    in koliko je bilo "hrvatov"v hrvaški reprezentanci

  • vladek 09:01 18.julij 2018.

    Kje bi bil Francoski šport na splošno če nebi imeli črnce iz Afrike.V riti