Šport
5 ogledov

Kot da bi igrala proti Ani

Katarina Srebotnik je zadnja Slovenka, ki se je na portoroškem turnirju poslovil Žurnal24 main
Za Katarino Srebotnik soda leta v Portorožu niso srečna. Potem ko se je leta 2005 in lani prebila v finale, je pred dvema letoma klonila že v prvem kolu. Tokrat se je poslovila v osmini finala.
 

Preberite še ...

Nemka je strup za Kato

Nemka Julia Görges je v osmini finala odigrala življenjski dvoboj, je dejal njen trener. Zdi se, da je s takšno igro nepremagljiva. Vendar pa je vprašanje, ali lahko takšno igro ponovi. Jo lahko?
Tudi mene to zelo zanima. Če bo zadržala takšen nivo igre do konca turnirja, ima veliko možnosti za zmago. Je pa res, da je to mlada igralka in zanje je značilno, da imajo v igri veliko nihanj. Tudi jaz sem pričakovala, da jih bo imela, a jih žal nisem dočakala. Poleg tega igra zelo napadalen tenis z veliko neubranljivimi udarci, ki pa so zelo tvegani, zato lahko pride do veliko napak. Ampak tudi teh ni bilo ...

 
 

Mislim pa, da moram v prihodnje vprašati Julio, na katerih turnirjih bo igrala, da se ne bova spet srečali ...

Katarina Srebotnik

 
Primerjali ste jo celo s številko ena svetovnega tenisa Ano Ivanović ...
Igra zelo podobno. Ima dober servis, odličen forehand in mislim, da je njena igra na backhand strani še celo hitrejša. Ker Ani lahko pariraš na backhandu, Julii pa nisem mogla. Če sem ji dala kakšno žogico na forehand, pa je bilo tako ali tako hitro konec točke.

Če bi lahko še enkrat odigrali dvoboj, bi kaj spremenili?
Ne, igrala bi enako. V Wimbledonu sem odigrala taktično slabše, kar se smešno sliši, če primerjaš rezultata, ampak takrat sem jo prvič videla na igrišču. V Portorožu sem poskušala z različnimi servisi, začela sem spreminjati smer in hitrost, ampak njeni udarci so bili enostavno predobri, prehitri in nisem jim bila kos.

Julia Görges je očitno nova zvezdnica nemškega ženskega tenisa. © www.sloveniaopen.si

 
Görgesova je res odigrala odličen dvoboj, ampak njeni rezultati letos ne izstopajo. Zakaj druge igralke najdejo orožje proti njeni igri?
S tem se ne strinjam. Po mojem je šele zdaj prav začela s svojo kariero. Ampak saj ni pomembno, kakšne rezultate je imela prej, temveč kako je odigrala proti meni. To je bil prav gotovo boljši tenis kot za 99. mesto na lestvici WTA.

Kateri poraz je težje preboleti, finalni ali ta v drugem oziroma tisti v prvem kolu pred dvema letoma?
Vsak poraz je boleč sam po sebi. V finalu še toliko bolj, ker si tako blizu zmagi. In oba finala v Portorožu sem izgubila v treh nizih. Vendar je tudi ta poraz na svoj način boleč. Težko je reči, kateri je hujši. Mislim pa, da moram v prihodnje vprašati Julio, na katerih turnirjih bo igrala, da se ne bova spet srečali ... (smeh)

 
 

To je bil prav gotovo boljši tenis kot za 99. mesto na lestvici WTA.

Srebotnikova o Görgesovi

 
Portorož za vas še naprej ostaja neosvojljiva trdnjava. Bo morda naslednje leto, ko bo turnir slavil peti rojstni dan, slavila Slovenka?
To je težko napovedati. Portorož je odličen turnir, edini v Sloveniji, in tu je vedno lepo igrati, saj imaš tudi podporo občinstva. Vsako leto sem si tudi želela zmagati, a se do zdaj še ni izšlo. Mogoče bo v prihodnosti drugače ...

Naslednji teden že igrate na turnirju v Stockholmu, kjer je nagradni sklad prav tako 145.000 ameriških dolarjev. Kakšni so cilji?
Želim iti korak za korakom, kólo za kolom. Sem v dobri formi in prepričana sem, da bi tudi v Portorožu prišla kolo ali dve dlje, če ne bi naletela prav na Görgesovo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.