Šport
28 ogledov

Kotnikovo povozila trema

Glorija Kotnik je bila prepočasna. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Slovenska deskarka Glorija Kotnik se na olimpijskih igrah ni uspela uvrstiti v osmino finala paralelnega veleslaloma. Vse možnosti je izgubila že v prvi vožnji.
Nizozemska deskarka Nicolien Sauerbreij si je priborila olimpijsko zlato v paralelnem veleslalomu. Srebro je osvojila Rusinja Jekaterina Iljukina, na tretjem mestu pa je končala Avstrijka Marion Kreiner.

Slovenska deskarka Glorija Kotnik, ki se ji v olimpijskih kvalifikacijah paralelnega veleslaloma ni uspelo uvrstiti v osmino finala, kar je bil njen cilj na igrah v Vancouvru, je užaloščena po nastopu. “Sem zelo razočarana. Trema me je povozila,” je s skrušenim glasom priznala danes edina slovenska predstavnica na gori cipres.

Kotnikova, ki so jo že pred tekmovanjem jezile razmere na prizorišču Cypress Mountain, saj niso dovoljevale niti pravega treninga, je sicer povedala, da je kljub nedavni krizi s formo na treningih dobro vozila in bila dobro pripravljena na nastop, a je na koncu izgubila boj z živci, ki so ji sicer delali preglavice že v zadnjih tekmah pred olimpijskimi igrami.

Z organizacijo in s svojimi prvimi olimpijskimi igrami nasploh je dvajsetletna Velenjčanka zadovoljna, razočaral jo je le njen nastop. “Upam, da sem se kaj naučila iz tega, da ne bo več take treme pred tekmo,” še pove študentka, katere najboljši nastop na svetovnem prvenstvu se je končal na 21. mestu leta 2009, medtem ko se lahko pohvali z drugim mestom z mladinskega svetovnega prvenstva leta 2005. V svetovnem pokalu pa je v tej disciplini lani v Telluridu dvakrat končala na 14. mestu.

ZOI, deskanje, paralelni veleslalom (Ž):

1. Nicolien Sauerbreij (Niz)
2. Jekaterina Iljukina (Rus)
3. Marion Kreiner (Avt)
27. G. Kotnik (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.