Šport
72 ogledov

Kovačevića so oprali krivde

hokej Slovenija Sabahudin Kovačević Saša Despot
Sabahudin Kovačević, ki je na pripravah s slovensko hokejsko reprezentanco za nastop na SP elitne skupine na Češkem, je prav v teh dneh dočakal pomembno sodno zmago.

Tožilstvo je proti 28-letnemu hokejistu umaknilo obtožnico zaradi domnevnega telesnega napada na tri mladeniče decembra 2008, poročajo danes slovenski mediji v svojih tiskanih izdajah.

Kovačević, ki je bil strelec in podajalec pri petkovi zmagi s 5:2 proti Hrvaški, se bo tako lahko razbremenjeno posvetil pripravam na svetovno prvenstvo v Ostravi.

Tožilec Marko Godec je pol leta po začetku sojenja Kovačeviću zaradi obtožb o povzročitvi ene hude in dveh lahkih telesnih poškodb ustavil kazenski postopek proti hokejistu zaradi pomanjkanja dokazov. Ljubljanska okrožna sodnica Barbara Trebec Debeljak je na podlagi tega izdala zavrnilno sodbo ter s tem zaključila primer.

Tožilstvo je Kovačeviću v obtožnici očitalo, da je 18. decembra 2008 približno ob pol štirih zjutraj v bližini Konzorcija tri mladeniče tako močno udaril v obraz, da je eden izmed njih utrpel zlom nosne kosti, drugi zlom spodnje čeljusti, tretji pa je dobil udarec v desno ličnico, zaradi katerega je padel po tleh in dobil pretres možganov.

Oškodovanci so bili prepričani, da je za napadom stal prav omenjeni hokejist. Da naj bi bil napadalec Kovačević, pa so sklepali na podlagi fotografij, objavljenih na spletu, ko so raziskovali, kdo bi jih lahko napadel. A je njihova zgodba imela številne luknje. Za to, da je bil Kovačević takrat v Ljubljani, ni bilo nikakršnih dokazov, prav tako ni bilo motiva, zakaj bi slednji sploh šel v prestolnico. Iz opisa napadalca je izhajalo, da je imel irokezo in svetle lase, kar pa ni ustrezalo barvi Kovačevićevih las in ne njegovi takratni pričeski.

Z odločitvijo sodišča je bil zadovoljen Kovačevićev odvetnik Milan Krstić, ki je v izjavi za Delo ob tem dejal, da bi moralo imeti tožilstvo strožja merila pri vlaganju obtožnic in da bi moralo že v sami preiskavi ustaviti pregon zoper njegovo stranko: "Nihče, ki pozna Kovačevića, ni verjel, da bi storil kaj takšnega, saj nikoli ni bil udeležen v pretepih. Predstavljajte si položaj človeka, ki ni nič naredil, pa je že pet let v kazenskem postopku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.