Šport
22 ogledov

Kovačić: Imamo kakovost za kolajno

emilio kovačič EPA
Nastope hrvaške reprezentance s tribun dvorane v Stožicah podrobno spremlja tudi Emilio Kovačić. Nekdanji center hrvaške reprezentance in Uniona Olimpije je pred današnjim četrtfinalnim obračunom proti Ukrajini (17.45) optimistično razpoložen.

S kakšnimi občutki pričakujete današnji dvoboj?

Tekma nikakor ne bo lahka, saj je Ukrajina zelo neugodna reprezentanca. Mi moramo potrditi status favoritov, kar pa po navadi nikakor ni lahko. Če bomo zadržali pristop, ki nas je krasil od tekme proti Sloveniji naprej, se lahko nadejamo zmage.

Ste zadovoljni z nastopi hrvaške reprezentance?

Iz tekme v tekmo smo rasli. Po porazu s Španijo ni nihče pričakoval, da se lahko uvrstimo v četrtfinale. V nasprotju s pričakovanji se je naša reprezentanca po tem bolečem porazu odzvala odlično. Kakovost tega moštva ni bila nikoli vprašljiva, vse je bilo povezano s psihologijo. Zdaj smo na pravi poti, da dosežemo odličen rezultat.

Kako ocenjujete igro hrvaške centrske linije?

V centrski liniji imamo še vedno veliko rezerve. Trenutno s hrbtom proti košu najbolje igra Bojan Bogdanović, ki sploh ni center. Mislim, da lahko Ante Tomić in Luka Žorić odigrata še precej bolje. Morda sta še vedno pod določenim pritiskom.

Je Hrvaška realen kandidat za kolajno?

Po mojem mnenju jo lahko osvojimo, saj smo dovolj kakovostni. Letošnje prvenstvo je polno presenečenj in vsak četrtfinalist lahko osvoji kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.