Šport
17 ogledov

Kovacseva dala premalo urina

Agnes Kovacs naj bi inšpektorjem oddala premajhno količino urina, tako da dopinš Žurnal24 main
Nekdanja olimpijska prvakinja v plavanju na 200 m prsno, Madžarka Agnes Kovacs, je osumljena zlorabe prepovedanih poživil. Vendar pri njej ne gre za klasičen primer dopinga.

V nemilosti borcev proti zlorabi dopinga v športu se je tokrat znašla Madžarka Agnes Kovacs. Protidopinški preiskovalci 26-letni plavalki očitajo, da je na testu 30. oktobra letos oddala premajhno količino urina in da je s tem nekako zavrnila test. Madžarska protidopinška agencija je v četrtek zvečer sporočila, da je zadeva zdaj v pristojnosti madžarske plavalne zveze.

Agnes Kovacs, ki je na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju osvojila zlato kolajno na 200 metrov prsno, na zadnjih igrah v Atenah pa je bila na 200 metrov mešano četrta, obtožbe zavrača: "Nisem zavrnila testa, ampak sem sodelovala. Inšpektorji so me prevarali in moralo bi jih biti sram."

Inšpektorji na drugi strani trdijo, da bi morala plavalka oddati najmanj 75 mililitrov vzorca, oddala pa ga je 25 mililitrov. Plavalka pa pojasnjuje, da je imela preprosto premalo časa, saj je imela nujen sestanek z igralcem Rogerjem Moorom, ambasadorjem Unicefa. Sestanek je potrdil tudi madžarski Unicef in predsednik madžarske plavalne zveze Tamas Gyarfas je bil s pojasnilom zadovoljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.