Šport
18 ogledov

Kovalčuk podpisal 17-letno pogodbo

Končno milijone opravičuje Ilja Kovalčuk. Dosegel je drugi gol za Hudiče. (Foto: Žurnal24 main
Najbolj vroči prosti igralec lige NHL je podpisal pogodbo in to kakšno! Ilja Kovalčuk bo za dobrih 100 milijonov ameriških dolarjev 17 sezon igral za New Jersey Devils, k katerim je prestopil sredi zadnje sezone.
Njegov cilj je Stanleyjev pokal. To je bil razlog, da se je odločil za Devils.
Jay Grosmann

Ilija Kovalčuk bo tudi v prihodnje nosil dres moštva New Jersey Devils. Z ruskim hokejistom so se dogovorili za kar 17-letno sodelovanje. Za Kovalčuka so se resno zanimali tudi pri delodajalcih Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings, pri New York Islanders, veliko zanimanja pa je pokazalo kar nekaj ruskih ekip. 27-letni Rus se je New Jerseyju pridružil februarja iz Atlante Trashersov, potem ko je zavrnil 12-letno 101 milijon dolarjev vredno pogodbo, ki so mu jo ponudili, če bi ostal v Atlanti. "Njegov cilj je Stanleyjev pokal. To je bil razlog, da se je odločil za Devils," je pojasnil njegov agent Jay Grossman.

Ilja Kovalčuk je bil leta 2001 na naboru izbran kot številka 1. Doslej je zabil 338 golov, od tega 41 v zadnji sezoni.

"Dogovarjanje je potekalo zelo dolgo, malo predolgo. A bilo je vredno. Lahko vam povem, da je zelo zadovoljen, da ostaja pri Devilsih," je dejal njegov agent. Nenavadna dolžina in višina pogodbe je posledica omejenega salary capa Devilsov. Skoraj zagotovo zanje ne bo igral do svojega 44 leta starosti. Izplačevali pa ga bodo do leta 2027. V prvih dveh sezonah bo dobil po šest milijonov, naslednjih pet po 11,5 milijonov, nato eno sezono 10,5 milijonov, leta 2019 6,5 milijonov in tako naprej.

Gagne po 12 letih odhaja iz Flyersov
Philadelphia Flyers
bodo odslej igrali brez Simona Gagneja. Napadalca, ki je pri Letalcih preživel 12 let, je zamenjala za branilca Tampe Matta Walkerja, poleg tega pa je z zamenjavo dobila še pravico za četrti izbor na letošnjem naboru. Tridesetletni Gagne je za Philadelphio odigral 664 tekem, v katerih je dosegel 259 golov, v dveh sezonah je presegel mejo 40 golov. V lanski sezoni je imel veliko težav s poškodbo hrbta, kljub temu pa je ekipi izdatno pomagal v končnici, ki je blestela vse do finala.

"Zame je prestop v Tampo nov začetek, ki pa se ga zelo veselim. Po dolgih letih je nov izziv še kako dobrodošel," je ob prestopu dejal Gagne, ki je leta 2002 osvojil zlato olimpijsko kolajno, Kanado pa je zastopal tudi na olimpijskih igrah štiri leta pozneje. Letošnje igre je moral zaradi poškodbe izpustiti. Tudi branilca Walkerja so tako kot Gagneja na naboru izbrali leta 1998, in sicer ekipa St. Louis Blues, v kateri je igral do leta 2008, ko je prestopil v Chicago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.