Šport
15 ogledov

Kovalčuk se je vrnil, zmaga ne

Ilija Kovalčuk sezone ni začel po željah. (Foto: Reuters)
1/12
Žurnal24 main
Hokejistom New Jerseyja kljub tako opevanem in dragem prihodu Ilje Kovalčuka na začetku sezone v severnoameriški ligi NHL ne gre po načrtih.

V devetih tekmah so vknjižili le dve zmagi, ponoči pa so v New Yorku proti ekipi Rangers vpisali še šesti poraz po rednem delu. Končni izid je bil 3:1 za Newyorčane. Ilija Kovalčuk, ki je pred sezono podpisal 15-letno in kar 100 milijonov dolarjev težko pogodbo z New Jerseyjem, se v novem okolju še ne znajde najbolje. Potem ko ga trener John MacLean iz neznanih razlogov (zadeve naj bi medtem razčistila) ni vključil v moštvo, ki je izgubilo z 1:6 proti Buffalu, ga je ponoči le poslal na led.

Ali je ta "konflikt" kriv za slabe predstave kluba? "Ne bi smel biti. Veliko stvari se zgodi med sezono. Vsako moštvo dobi kakšno 'vzgojno' vsake toliko časa, tako da to ni nič posebnega. Le držati moramo skupaj, pa bo vse v redu," pravi Kovalčuk. A slednji je bil tokrat večino tekme le bleda senca igralca, ki je blestel v dresu Atlante.

Med drugim je prav ob njegovi izključitvi New York povišal prednost na 2:0. Med strelce pri gostiteljih sta se dotlej vpisala Michal Rozsival in Ryan Callahan. Na začetku tretje tretjine je sicer znižal izid na 1:2, a skupaj z nerazpoloženimi soigralci ni mogel preprečiti še tretjega zadetka domačinov (Bryan Dubinsky je ob koncu zadel v prazno mrežo) in novega poraza.

Precej bolje kot "hudičem" iz New Jerseyja gre za zdaj Calgaryju. Ta je pred domačimi gledalci ponoči dosegel peto zmago in vodi v severozahodni skupini. Plameni so bili s 4:0 boljši od San Joseja. Vratar Mikka Kirpusoff je dosegel drugi shutout sezone (skupno 36.), Rene Bourqe pa se je dvakrat vpisal med strelce. Skupno je v tej sezoni dosegel že šest golov.

V derbiju vodilnih centralne in jugovzhodne skupine Tampa Baya in Nashvilla so bili s 4:3 uspešnejši slednji. Velik delež k zmagi je z 42 obrambami prispeval Anders Lindback. Shea Weber, Sergej Kosticin, Cody Franson in Colin Wilson so zadeli za goste, ki so edina ekipa v ligi brez poraza po rednem delu, Sean Bergenheim, Martin St. Louis in Adam Hall pa za Tampo.

Liga NHL:


Tampa Bay Lightning : Nashville Predatros 3:4
Bergenheim, St. Louis, Hall; Weber, Kostitsin, Franson, Wilson

New York Rangers : New Jersey Devils 3:1
Rozsival, Callahan, Dubinsky

Calgary Flames : San Jose Sharks 4:0
Bourque 2, Iginla, Conroy

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.