Šport
2 ogledov

Kozmus kljub zmagi nezadovoljen

Sport 07.10.09, primoz kozmus, osaka, foto: reuters Reuters
Primož Kozmus kljub zmagi na Švedskem ni bil povsem zadovoljen s svojim nastopim.

Slovenski šampion Primož Kozmus je na atletskem mitingu EAA na Švedskem zmagal v metu kladiva. Orodje je vrgel 77,69 m, vendar s tem izidom v luči svetovnega prvenstva avgusta v Moskvi ni bil povsem zadovoljen.

"Danes sem pričakoval daljši met. Želel sem doseči daljavo prek 80 m. Težko najdem pravi razlog, da mi to ni uspelo, verjetno predvsem zaradi napak v tehničnem modelu meta. Čutim, da lahko vržem dlje. Rezultat je tak, kot je, čaka me še nekaj dela. Do SP je še veliko časa in sem prepričan, da lahko dvignem raven izidov na tako raven, kot bo potrebna za vrhunski izid. Poškodba gležnja je pozdravljena in sem glede tega danes tekmoval, kot je to potrebno," je dejal Kozmus.

"Čakam nedeljo in dober izid"

Kozmus bo konec tedna nastopil še na državnem prvenstvu v Celju. "Upam, da mi bo tam uspelo vreči prek 80 m. Pripravljen sem dobro, tudi na treningih sem metal več, kot danes. Tudi drugi metalci so imeli danes težave, mogoče vendar to ni izgovor. Čakam na nedeljo in upam na dober izid," je pojasnil Brežičan.

Drugi je bil Slovak Marcel Lomnicky (76,66 m), drugi tudi na zadnjih dveh univerzijadah in tretji na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2006. Tretje mesto je zasedel Ukrajinec Aleksij Sokirskij (76,35), četrti pa je bil Poljak Szymon Ziolkowski (74,52 m), nekdanji olimpijski zmagovalec (2000) in dvakratni svetovni prvak (2001 in 2005). Ziolkowski je na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Berlinu, kjer je zmagal Kozmus, osvojil srebrno medaljo, na prejšnjem SP leta 2009 v Daeguju in lanskih OI v Londonu pa je bil sedmi.

EAA miting (met kladiva), Karlstad:

1. Primož Kozmus (Slo) 77,69 m
2. Marcel Lomnicky (Slk) 76,66 m
3. Aleksij Sokirskij (Ukr) 76,35 m
4. Szymon Ziolkowski (Pol) 74,52 m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.