Šport
25 ogledov

Kozmus se vrača - po zlato!

Primož Kozmus se vrača v svet atletike, da bi ubranil olimpijsko zlato. (Foto: R
1/14
Žurnal24 main
Iz kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja so sporočili, da se je premier srečal s Primožem Kozmusom. Ta mu je sporočil, da bo na OI 2012 poskušal braniti zlato olimpijsko kolajno iz Pekinga.

Premier Borut Pahor se je skupaj z ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem srečal z nosilcem zlate olimpijske kolajne Primožem Kozmusom, ki je predsednika vlade obvestil o odločitvi, da bo v Londonu 2012 ponovno poskušal ubraniti kolajno. "Na svojo željo sem se sestal s Pahorjem in Lukšičem, ki sta me rade volje sprejela in mi prisluhnila. Dogovorili smo se o nekaterih rečeh, pripravljeni so mi pomagati tudi glede sponzorjev, tako da ni več zadržkov za vrnitev. Verjamem, da bo vse v redu, sodeloval sem s prejšnjo vlado in bom tudi s to," je bil po sestanku z najvišjimi možmi slovenske države zadovoljen Brežičan,

Kozmusov nekdanji trener Vlado Kevo o vrnitvi sploh ni bil obveščen!

To novico je predsednik vlade sprejel z velikim zadovoljstvom ter na prošnjo Primoža Kozmusa, da predsednik pomaga v okviru pristojnosti, ki jih ima, glede finančnih pomoči za vnovičen zalet treninga, skupaj z ministrom storil vse za to, da bi se proučile vse možnosti.

Predsednik vlade je ob tej priložnosti poudaril, da slovenski šport predstavlja izjemno pomembnega in uspešnega ambasadorja slovenskega ponosa v svetu in da se vlada trudi s športno politiko zagotavljati pogoje za to.

Intervju s Kozmusom boste lahko prebrali v torkovem Žurnalu ter od 23.00 naprej na naši spletni strani.

"Za umik iz atletike sem imel več razlogov, ki so bili osebne narave. Vendar sem po srcu športnik in menim, da temu športu lahko še veliko doprinesem in v metu kladiva še nisem rekel zadnje besede. Novim izzivom naproti se podajam z veseljem in veliko optimizma, to mi dopušča tudi zdravstveno stanje, saj je bilo v času umika dovolj časa za regeneracijo. Nameravam nadaljevati delo po začrtani poti, ob tem bodo imeli priložnost sodelovati člani moje nekdanje ekipe, s katerimi sem osvojil vrh in upam da bo delo prineslo vrhunske rezultate že v naslednji olimpijski sezoni," je najuspešnejšega slovenskega atleta doslej citirala njegova ekipa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.