Šport
15 ogledov

Kozmus: "Svetovni rekord je mogoč"

oi2008_kozmus_main_rovan Žurnal24 main
"Svetovni rekord je zelo daleč, a še vedno menim, da ga lahko popravim," je ob vrnitvi prepričan Primož Kozmus. Prvi cilj je sicer zlata kolajna na olimpijskih igrah 2012 v Londonu.
Dejstva: Ni počival
"V enem letu se je zgodilo veliko stvari. Dobil sem hčerko, odprl hostel v Brestanici, v sklopu katerega bomo organizirali kampe za otroke, ustvarjamo projekt atletskega kluba na Senovem, kjer bo metalski center, organizirali bomo največji tek v Posavju. Dela je bilo dovolj in ga bo dovolj tudi v prihodnje," je o zaposlenosti med premorom dejal Kozmus.

Pripravljen na nove izzive
"Glavni cilj je nato ubraniti olimpijski naslov." In kaj se je v enem letu spremenilo? "Pogrešal sem šport. Predvsem adrenalin z največjih tekmovanj. Menim, da še lahko mečem na najvišji ravni in prinašam domov kolajne. Odšel sem zaradi osebnih razlogov, ki jih ne bi omenjal. Zdaj so te reči za mano in sem pripravljen na nove izzive. Vsekakor pa sta pomembna dejavnika telesna in duševna spočitost," je dejal Kozmus, ki je sredi septembra postal tudi očka male Marie Rose. "To ni prispevalo k tej odločitvi, je pa res, da me je dodatno spodbudilo k vrnitvi. Vesel sem, da imam popolno podporo boljše polovice," je dodal.

Drugačen trening
Kozmus sicer trenutno kladivo meče okoli 65 metrov, a pravi, da je šele na začetku in bo kmalu šlo tudi čez mejo 70 metrov. "Vrnitev bo dolgotrajna, a verjamem, da tudi uspešna. Vse, kar se bo dogajalo pred Londonom, je drugotnega pomena. Tekmeci so povsem isti kot v prejšnjih sezonah. Torej Madžar Kristian Pars, Slovak Libor Charfreitag in Poljak Szymon Ziółkowski. Predvsem pa čakam na rezultate vrnitve Vadima Devjatovskega in Kodžija Murofušija. Menim, da bosta onadva najtrši oreh," je povedal Brežičan in dodal: "Predvsem nameravam vpeljati več alternativnega pristopa v trening, kjer bo imel glavno besedo bioterapevt Marjan Ogorevc. Z njim sva dobro sodelovala v preteklosti in sem prepričan, da lahko naredimo še kakšen korak naprej. Trenerske ekipe sicer še nimam sestavljene, a nameravam nadaljevati delo po začrtani poti. Tako bodo imeli priložnost sodelovati vsi člani moje nekdanje ekipe. Od vsakega želim slišati mnenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.