Šport
11 ogledov

Kozmus: Več feštamo, bolje je

1/21
Žurnal24 main
Dobitnik zlate medalje s SP v Berlinu Primož Kozmus je znova doma. Na brniškem letališču je doživel topel sprejem in med drugim dejal: "Več denarja dobi, kdor je bolj pri koritu."

Zlati Primož Kozmus se je vrnil v Slovenijo. Jasno je bilo, da bo na našem največjem letališču doživel prešeren sprejem, in to se je tudi zgodilo. Brežičan je najprej pohitel v objem svojim najdražjim, sorodnikom in prijateljem, nato pa se je podal v "boj" z desetinami medijskih predstavnikov. Novopečeni svetovni prvak je spregovoril o občutkih, ki ga po osvojeni zlati kolajni na SP v Berlinu prevevajo po dveh dneh, ter med drugim tudi o boju za pravice športnikov, ki ga bije s slovenskimi oblastmi. Na namig enega od novinarjev o ponavljajočih se zabavah po velikih tekmovanjih je brežiški veseljak pribil: "Več feštamo, bolje je!" Še stotisočič pa je Primož komentiral tudi svoje občutke po osvojeni kolajni, kar si lahko ogledate v spodnjem videu.


Kozmus je tako kot že mnogokrat spregovoril tudi o nagrajevanju vrhunskih športnikov. Dejal je, da sam sicer nima denarnih težav, saj mu ob strani stojijo zvesti pokrovitelji, kljub temu pa je najbolj znan tovrstni borec v Sloveniji. Meni, da je bil določen korak k rešitvam že storjen, vendar si Primož želi sistemskih rešitev in izhod iz zdajšnjega stanja, kjer "... tisti, ki je pri koritu, dobi več."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.