Šport
10 ogledov

Kozmusova "kolega" odrešena

Devjatovski_Kozmus_Tihon_EPA - main Žurnal24 main
Beloruska metalca kladiva Ivan Tihon in Vadim Devjatovski bosta zaradi nepravilnosti pri dopinškem testu obdržala srebrno oziroma bronasto kolajno z olimpijskih iger v Pekingu 2008.

Oba je s fenomenalno predstavo seveda ugnal Slovenec Primož Kozmus in odšel v pokoj, nekaj mesecev po zaključku iger pa se je začela odvijati prava drama. V vzorcu Ivana Tihona in Vadima Devjatovskega so namreč našli nenormalno visoke vrednosti testosterona in jima odvzeli kolajni, toda zaradi nepravilnosti pri dopinškem testu jima jih bodo po četrtkovi odločitvi Mednarodnega arbitražnega razsodišča (CAS) vrnili - Devjatovskemu srebro, Tihonu pa bron.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je 11. decembra 2008 uradno odvzel olimpijski kolajni Devjatovskemu in Tihonu zaradi pozitivnih dopinških testov. CAS je sedaj razsodil, da v dopinškem procesu niso bili upoštevani vsi potrebni standardi; v laboratoriju v Pekingu bi morali po olimpijskem finalu opraviti dve ločeni analizi vzorcev, kar pa se ni zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.