Šport
31 ogledov

Kraft se želi maščevati Prevcu

stefan kraft EPA
Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft je rezultate slovenskega šampiona Petra Prevca opisal kot ''ekstremne''. ''Njegovi skoki so senzacionalni, tehnika neverjetna,'' je dejal nekdanji zmagovalec novoletne turneje.

Sezona smučarskih skokov se približuje koncu, saj so na sporedu samo še štiri tekme za svetovni pokal. Dve bo gostil nemški Titisee-Neustadt, finalni obračun pa bo tradicionalno gostila Planica.

Dvoma o letošnjem zmagovalcu že davno ni več, saj si je Peter Prevc že v Kazahstanu zagotovil veliki kristalni globus, potem ko je v žep pospravil zlatega orla za zmago na novoletni turneji in osvojil naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih.

Prevc je osvojil  vse, kar se je osvojiti dalo, za kar mu ponižno čestitajo vsi najboljših skakalci sveta, med katere sodi tudi Stefan Kraft''Kar počne, je ekstremno. Ne samo letos, tudi v zadnjih nekaj letih je bil med tremi najboljšimi v svetovnem pokalu. To je impresivno. Letos je naredil korak naprej. Zelo je konstanten. Njegovo število točk je skoraj zastrašljivo. Bržkone bo postavil nov rekord po številu osvojenih točk. Ne znam si predstavljati, da ga na zadnjih tekmah ne bi bilo na stopničkah. Njegovi skoki so senzacionalni, tehnika neverjetna. V tako izenačenem tekmovanju je še bolj impresivno, koliko boljši je od vseh ostalih,'' je povedal Kraft, trenutno šesti v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Kraftu v letošnji sezoni ni uspelo ubraniti lanskoletne zmage na novoletni turneje, kar pa ne pomeni, da ni zadovoljen s svojimi rezultati. ''Zelo zadovoljen. Dosegel sem vse, kar sem si želel. Najpomembneje je, da sem osvojil medaljo na svetovnem prvenstvu v Kulmu. Osvojil sem celo dve. Peto mesto na novoletni turneji je bil prav tako dober rezultat in dobil sem tekmo za svetovni pokal (Zakopane, op. a.). Še vedno nisem popolnoma zadovoljen, saj vem, da bi bil lahko boljši. Težko je premagati najboljše tri,'' je povedal Avstrijec in dodal, da ni pričakoval tako velikega uspeha rojaka Michaela Hayböcka, ki je na Finskem vknjižil tri zaporedne zmage.

''Po pravici povedano, nisem. Upali smo, da bomo uspešni, a ob formi Petra Prevca težko pričakuješ takšen niz. Pokazal je, kako hitro se to lahko zgodi. Morda nekega dne uspe tudi meni,'' je svoje želje delil Kraft.



Prevc je z zmago na novoletni turneji prekinil sedemletno vladavino naših severnih sosedov. Želja po maščevanju je v avstrijskem taboru velika. ''Seveda (smeh),'' je na vprašanje, ali se želi oddolžiti najboljšemu skakalcu na svetu, odvrnil Kraft. ''Imam prostor za napredek in poleti bo treba še bolj garati,'' je pojasil Kraft in za konec razkril svoje načrte za prihajajoče tekme v Nemčiji in Sloveniji.

''Rad bi se dobro odrezal. Še posebej v Planici, ki se je vsi zelo veselimo. Na lansko leto me vežejo lepi spomini. Želim si čim več skokov prek 200 in 220 metrov. In morda se spet uvrstim na stopničke. Vzdušje bo senzacionalno. Že v Kulmu je bilo Slovencev skoraj več kot Avstrijcev. V Planici bo noro,'' je sklenil Kraft.

 

 
Komentarjev 1
  • blueone 18:11 08.marec 2016.

    Planica kraljica, Prevc je pa naš heroj!