Šport
20 ogledov

Kragljeva v kvalifikacijah tretja

V kvalifikacijah je bila s tretjim časom najboljša Urša Kragelj. (Foto: Nina Jel Žurnal24 main
Slalomisti so začeli boje na EP. Vse tri slovenske kajakašice so napredovale v četrtfinale - Urša Kragelj je bila v kvalifikacijah tretja. Med kanuisti dvojci sta bila uspešna dva slovenska čolna.
Tekmovalci so na prizorišče prispeli prejšnji teden in imeli čas dobro spoznati že tako dobro znano. Tu je Peter Kauzer pred dvema letoma osvojil naslov svetovnega prvaka, Sašo Taljat in Luka Božič pa sta bila bronasta.

Slalomisti na divjih vodah so s kvalifikacijami kajakašic in kanuističnih dvojcev odprli evropsko prvenstvo v Seu d'Urgellu. Slovenci so svoje naloge opravili pričakovano, saj se jih je od šestih čolnov v nadaljevanje tekmovanja uvrstilo pet. Med kajakašicami je dobro formo potrdila Urša Kragelj, ki je v drugi vožnji kvalifikacij dosegla skupno tretji čas in se prebila v popoldanski četrtfinale najboljše trideseterice, iz katerega bo 20 najboljših tekmovalk napredovalo v sobotni polfinale. Prav tako sta svoje nastope uspešno opravili Nina Mozetič, ki je bila v kvalifikacijah osma, in mlada Eva Terčelj, ki je bila 24. Najboljša je bila Avstrijka Corinna Kuhnle.

V konkurenci dvojcev je bilo na startu 29 posadk, zaradi česar se prireditelji niso odločili za četrtfinale, ki je na EP-jih novost, tako da se je najboljših 20 čolnov prebilo neposredno v sobotni polfinale. Med njimi sta tudi dva slovenska čolna. Sašo Taljat in Luka Božič sta kljub težavam v prvi kvalifikacijski vožnji v drugi s skupno devetim mestom zanesljivo prišla med polfinaliste, z 12. časom pa sta se izkazala tudi veterana Simon Hočevar in Dejan Kralj. Spodletelo pa je Urbanu Jarcu in Luki Slapšaku (ta še vedno čuti posledice bolezni, ki ga je pestila zadnji teden), ki sta tekmovanje sklenila na 26. mestu. V kvalifikacijah sta bila sicer najhitrejša Slovaka Peter in Pavol Hochschorner.

"Letos sem že nekaj hodila po tekmah v tujini, ker sem zaradi bolezni izpustila nekaj domačih tekem. Konkurenca in tekmovalke so večinoma iste kot v prejšnjih letih, vse delamo korake naprej, vsako leto smo boljše. To evropsko prvenstvo bo prvi večji test za vse. Prek te tekme bom tudi sama videla, kam spadam," pred odločilnimi spusti o konkurenci pravi Mozetičeva.

V petek se bodo na progo podali še kanuistke, kanuisti (slovenske barve bodo zastopali Anže Berčič, Jure Lenarčič in Benjamin Savšek) in kajakaši, med katerimi bodo na visoka mesta merili tudi Slovenci Kauzer, Brus in Jure Meglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.