Šport
15 ogledov

Kraje v JAR se nadaljujejo

Pred dnevi so oropali portugalske novinarje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Tatovi iz Južnoafriške republike navkljub poostrenim varnostnim razmeram v času svetovnega prvenstva ne počivajo, njihova zadnja žrtev pa je bil urugvajski nogometni uradnik Ernesto Rodriguez Altez.

Nesrečnemu Južnoameričanu so nepridipravi iz hotelske sobe v Cape Townu odtujili več kot 4000 ameriških dolarjev.

Rop se je zgodil v petek zjutraj, uprava hotela v Cape Townu pa se ne čuti odgovorna za krajo.

A neljubi dogodek iz Cape Towna ni osamljen. Le dan pred tem so nepridipravi vlomili v sobo hotela Beverly Hills pri Durbanu in trem grškim nogometašem Angelosu Charisteasu, Sotiriosu Ninisu in Georgiosu Samarasu odnesli skupno 1600 evrov. Pred tem so dramo doživeli trije poročevalci iz Španije in Portugalske, ko sta dva roparja v jutranjih urah vdrla v njihove hotelske sobe, jim grozila z orožjem, nato pa pobrala vso opremo. Policisti so sicer medtem že sporočili, da so nepridiprave prijeli. Žrtve ropa so bili tudi štirje kitajski novinarji. Skupina oboroženih lopovov je azijske novinarje obkolila in jim odtujila kamero v vrednosti 1200 evrov.

Južnoameriški varuhi reda in miru policisti navkljub temu zagotavljajo, da so dobro pripravljeni na nepridiprave. Za varnost na prvenstvu skrbi kar 46.000 policistov od skupno 190.000, kolikor jih premore država, postavljenih je 300 videokamer za nadzor, možje v modrem so prisotni na vseh krajih, kjer se zbirajo navijači. Oblasti kljub temu pozivajo k previdnosti, dosedanji ropi pa naj bi bili zgolj "nesrečna naključja".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.