Šport
15 ogledov

Kraljem bitka za pacifiško skupino

anže kopitar los angeles kings nhl milan lucic Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi v boju za naslov zmagovalca tihomorske divizije lige NHL vpisalo pomembno zmago.

Kralji so v mestnem derbiju na domačem ledu z 2:1 premagali Anaheim Ducks. Pomemben je bil tudi prispevek Anžeta Kopitarja, ki je podal za izenačenje 1:1.

Kralji so z 48. zmago v sezoni in pomembnima dvema točkama s skupno osvojenimi 101 točkami znova prevzeli mesto vodilne ekipe pacifiške skupine, Anaheim ima dve točki manj.

Na tekmi v razprodanem Staples Centru so bolje začeli gostje, ki so v 17. minuti povedli z golom Ryana Keslerja. A vodstvo je bilo kratke sape. Naveza Kopitar-Tanner Pearson-Milan Lucic je udarila že po 28 sekundah druge tretjine za izenačenje 1:1. Pod zadetek se je vpisal Lucic.

Kralji so poldrugo minuto kasneje prišli še do drugega zadetka, uspešen je bil Kris Versteeg za 2:1. Do konca tekme sta se nato izkazala oba vratarja ter mreži v nadaljevanju ohranila nedotaknjeni. Kopitar je v statistiko vpisal še štiri strele proti nasprotnim vratom.

Domači vratar Jonathan Quick je zbral vsega skupaj 19 obramb, pri Anaheimu je John Gibson ubranil 27 strelov kraljev.

Los Angeles do konca rednega dela sezone čaka le še ena domača tekma. Kralji bodo komaj drugi naslov zmagovalca pacifiške skupine, prvega po sezoni 1990/91, potrdili v noči na nedeljo z zmago nad gostujočim moštvom Winnipeg Jets, ki je ponoči v gosteh s 5:4 ugnal San Jose Sharks. Trikratne zaporedne pacifiške zmagovalce iz Anaheima pa čakata še dve redni tekmi v gosteh pri Coloradu in v Washingtonu.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2:1
Anže Kopitar: podaja za izenačenje 1:1, štirje streli na gol

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 2:4
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 3:4*
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 2:4
Nashville Predators - Arizona Coyotes 3:2*
Dallas Stars - Colorado Avalanche 4:2
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 4:5
Boston Bruins - Detroit Red Wings 5:2
New York Rangers - New York Islanders 1:4
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3:4*
Ottawa Senators - Florida Panthers 3:1
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 1:2*
Calgary Flames - Vancouver Canucks 7:3

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.