Šport
0 ogledov

Kraljem obisk Bele hiše ni dobro del

Kopitar Nieto Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica Reuters
Hokejska ekipa severnoameriške lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh pri Washington Capitals vknjižila visok poraz, gostitelji so zmagali s 4:0.

Troy Brouwer je bil junak tekme v Washingtonu; zanj je bil to jubilejni 500. dvoboj v ligi NHL, začinil pa ga je z dvema zadetkoma, ki sta pripomogla k zmagi nad aktualnimi prvaki. Izkazal se je tudi Braden Holtby s 27 obrambami. "Tekmo si bom res zapomnil. Nadzorovali smo prvake, pa še moja 500. tekma se je končala tako sijajno," je bil zadovoljen Brouwer. Piko na i sta postavila še Nicklas Backström in Eric Fehr.

V Montrealu so domači izgubili, gostje pa so bili zelo zadovoljni. Buffalo je s tremi zadetki že v prvi tretjini in dobro predstavo vratarja Jonasa Enrotha, ki je zbral 32 obramb, premagal domače Canadiens in se veselil prve zmage po 14 porazih. V rednem delu pa ekipa ni zmagala vse od 11. decembra lani. Odločilni zadetek za zmago je prispeval nekdanji kapetan Montreala Brian Gionta, ki je pred letošnjo sezono okrepil Buffalo.

Za Minnesoto se je kot prava poteza izkazal nakup vratarja Devana Dubnyka, ki je ekipo okrepil sredi januarja, ima pa že tri "shutoute". Nazadnje je ustavil vse strele Chicaga, njegova ekipa pa je slavila s 3:0 z goli Mikka Koivuja, Jasona Zuckerja in Mikaela Granlunda.

Plazovi in Racmani do zmage po preobratu

Anaheim je še sredi zadnje tretjine v boju s Carolino zaostajal z 2:4, vendar mu je uspel preobrat. V 56. minuti je za izenačenje poskrbel Corey Perry, že v prvi minuti podaljška pa je Ryan Getzlaf zagotovil zmago domači ekipi.

V Dallasu je bil razplet tekme podoben; domači so na tekmi s Coloradom vodili z 2:0 še na začetku zadnje tretjine in 2:1 v zadnji minuti, nazadnje pa ostali praznih rok. Najprej je Tyson Barrie 20 sekund pred koncem izsilil podaljšek, po dodatnem delu brez golov pa sta ekipi izvajali kazenske strele. Izkazal se je Maxime Talbot, ki je sploh prvič v karieri izvajal kazenski strel po neodločenem izidu v rednem delu in zadel za zmago.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals : Los Angeles Kings 4:0
Anže Kopitar je igral 21 minut za Los Angeles

New Jersey Devils : Ottawa Senators 2:1
Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 2:3
St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning 2:1*
Dallas Stars : Colorado Avalanche 2:3**
Vancouver Canucks : Winnipeg Jets 3:2*
New York Islanders : Florida Panthers 2:4
Columbus Blue Jackets : Arizona Coyotes 1:4
Nashville Predators : Toronto Maple Leafs 4:3
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 3:0
Anaheim Ducks : Carolina Hurricanes 5:4*

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.