Šport
331 ogledov

Kraljem se je odprlo, Kopitar spet polnil statistiko

anže kopitar Profimedia
Moštva Anžeta Kopitarja je zabeležilo četrto zaporedno zmago v ligi NHL

Hokejisti Los Angeles Kings so v domačem Staples Centru v severnoameriški ligi NHL gostili New Jersey Devils in po podaljšani igri zmagali s 3:2. Junak večera je bil Alex Iafallo, ki je zmagoviti zadetek dosegel po 42 sekundah dodatne igre. Spet se je izkazal tudi kapetan kraljev Anže Kopitar, ki je bil podajalec pri prvem golu na tekmi.

Potem ko je uvodna tretjina minila brez zadetkov, so kralji v drugi razveselili več kot 16.000 zbranih gledalcev, ko je po podajah Kopitarja in Dustina Browna zadel Adrian Kempe.

Kopitar je s 14 točkami (sedem golov in sedem podaj) na šestem mestu najboljših strelcev lige; s 23 na lestvici vodi Nemec Leon Draisaitl (Edmonton Oilers).

Gosti so nato v zadnji tretjini izenačili, ko se je med strelce vpisal Jesper Bratt, vendar so kralji hitro odgovorili z golom Arturja Kalijeva z igralcem več na ledu.

Ko je že kazalo na domačo zmago po rednem delu, pa je domačim načrte pokvaril Pavel Zacha v zadnji minuti rednega dela in gostom priigral podaljšek, v katerem pa so kralji po 42 sekundah rešili vprašanje o zmagovalcu.

Pri četrti zaporedni zmagi kraljev se je izkazal tudi vratar Cal Petersen, ki je zaustavil 21 strelov, njegov tekmec na drugi strani Mackenzie Blackwood, ki je prvič po operaciji stopil med vratnici vragov, pa je zbral 26 obramb.

Naslednja tekma kralje čaka v torek po lokalnem času, ko bodo gostovali v Torontu.

Na preostalih tekmah je Edmonton nadaljeval zmagoviti niz in ostaja na vrhu zahodne konference. Za četrti par točk zapovrstjo pa je kanadsko moštvo potrebovalo podaljšek proti New York Rangers (6:5). Ti so sicer že vodili s 4:1, a so se Oilers rešili v podaljšek po sijajnem zadetku Connorja McDavida. Slednji je bil tudi podajalec pri zmagovitem zadetku Draisaitla. Udarni dvojec Edmontona je sicer dvoboj končal s po golom in dvema podajama.

Na zahodu vse bolje kaže tudi Winnipeg Jets, ki so slavili še petič na zadnjih šestih tekmah in se povzpeli na četrto mesto konference. V domači dvorani so bili s 5:1 boljši od Chicago Blackhawks. Peti so na zahodu Anaheim Ducks, ki so za tretjo zaporedno zmago na domačem ledu ugnali Arizona Coyotes s 3:1.

Pred kralji, ki zasedajo deveto mesto na zahodu, so še hokejisti Nashville Predators, ki so ponoči s 3:2 v gosteh ugnali Vancouver Canucks.

Izidi:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils    3:2 (podaljšek)
(Anže Kopitar: 1 podaja, 4 streli na gol v 22:29 minute za LA)
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks       5:1
Edmonton Oilers - New York Rangers       6:5 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Nashville Predators  2:3
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes          3:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.