Šport
21 ogledov

Kraljem uspel popoln preobrat

anže kopitar los angeles kings nhl Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so si po podaljšku priigrali zmago proti ekipi Columbus Blue Jacket. Slovenski hokejist Anže Kopitar tokrat ni dosegel točke.

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL na tekmi s Columbusom zmagali po podaljšku. Slovenski zvezdnik kraljev Anže Kopitar tokrat ni bil med strelci ali podajalci svoje ekipe, odločilni zadetek pa je za kalifornijsko ekipo dosegel Alec Martinez pol minute pred koncem podaljška.

Kraljem je sicer uspelo v Columbusu narediti popoln preobrat. Domači so namreč vodili z 2:0 sredi druge tretjine po golih Scotta Hartnella in Matta Calverta, še v drugi tretjini pa je znižal Christian Ehrhoff.

Pet minut pred koncem je pri domačih zaradi poškodbe z ledu moral prvi vratar Sergej Bobrovski, ki je do takrat zbral 33 obramb. Minuto in pol pred koncem je nato Jeff Carter izenačil, Martinez pa v podaljšku poskrbel za slavje kraljev. Ti so po statistki sicer prevladovali, v strelih na gol je bilo razmerje tako 41-23.

"Ne bi smeli priti do dveh golov zaostanka. Igrali smo dobro in morali bi voditi že po dveh tretjinah," ni bil povsem zadovoljen strateg kraljev Darryl Sutter.

Dallas po ogromni prednosti skozi šivankino uho

Najbolj zanimivo tekmo so videli gledalci v Dallasu. Domači so zmagali s 6:5, toda poskrbeli tudi za pravo dramo. V 40. minuti, ko so domači zadeli za vodstvo 5:1, sicer ni kazalo, da bi se lahko Carolina še vrnila. A se je, v zadnji tretjini so gostje upravičili svoje ime in kot orkan pustošili pred vrati Dallasa.

V 11 minutah so zadeli štirikrat in prišli do izenačenja na 5:5, a ostali brez pike na i. Dallas je namreč pičlih 18 sekund pred iztekom rednega dela po zaslugi Patricka Sharpa vendarle spravil tekmo pod streho. "V zadnjem času smo imeli nekaj hecnih tekem. V Minnesoti smo izgubljali z 0:3, pa smo se vrnili, vodili proti Calgaryju s 3:0, pa izgubili. Danes smo igrali slabo, toda vesel sem, da smo zmagali," je dogajanje strnil kapetan Jamie Benn.

Chicago je premagal Nashville s 4:1, njegov zvezdnik Patrick Kane pa je postavil nov osebni mejnik v NHL. Dosegel je vsaj točko na 23. zaporedni tekmi, z njo - tokrat je končal delo z zadetkom na nebranjena vrata v predzadnji minuti - pa je tudi pri novi meji 600 točk v ligi (222 golov, 378 podaj).

Washington je zaostanek na tekmi z Detroitom še spremenil v zmago, predvsem po zaslugi prvega zvezdnika Aleksandra Ovečkina, ki je izenačil v zadnji tretjini, pri kazenskih strelih pa sta za zmago zadela T.J. Oshie in Jevgenij Kuznjecov.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets : Los Angeles Kings 2:3*
Anže Kopitar brez gola ali podaje za Los Angeles

Philadelphia Flyers : New York Islanders 3:4**
Washington Capitals : Detroit Red Wings 3:2**
Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 3:2**
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:4
St. Louis Blues : Arizona Coyotes 4:1
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 4:1
Dallas Stars : Carolina Hurricanes 6:5
Calgary Flames : San Jose Sharks 4:2

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.