Šport
24 ogledov

Kraljevo etapo dobil Cobo

Juan Jose Cobo Reuters
Najtežjo etapo na letošnji kolesarski dirki po Španiji na zloglasni Angliru je dobil domačin Juan Jose Cobo, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Slovenec Jani Brajkovič je v cilj prikolesaril s skoraj desetimi minutami zaostanka.

Španski kolesar Juan Jose Cobo je junak 15., kraljevske etape kolesarske dirke po Španiji. Kolesar Geoxa je imel največ moči na zaključnem vzponu na Angliru, Nizozemca Woulta Poelsa, Rusa Denisa Menčova in Britanca Christopherja Frooma je premagal za 48 sekund in tudi prevzel skupno vodstvo.

Doslej vodilni Britanec Bradley Wiggins je namreč na petem mestu zaostal več kot minuto. V skupnem seštevku ima Cobo zdaj 20 sekund prednosti pred Froomom, Wiggins zaostaja 46 sekund.

Edini slovenski predstavnik Jani Brajkovič ni imel moči, da bi se v najkrajši, a najtežji etapi enakovredno kosal z najboljšimi. Zaostal je devet minut in 40 sekund ter zasedel 51. mesto. V skupnem seštevku je z zaostankom 14 minut in 24 sekund na 22. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.