Šport
11 ogledov

Kraljevski blues v St. Louisu po notah Quicka

Kopitar Brown Los Angeles Kings Vancouver Canucks liga NHL Reuters
Trevor Lewis je s prvima goloma sezone prispeval pomemben delež k zmagi Los Angeles Kings pri St. Louis Blues (4:1). Anže Kopitar podal za zadnji gol Jeffa Carterja.

Toda domače St. Louis Blues je v obup znova spravljal gostujoči vratar Jonathan Quick. Ameriški reprezentant Los Angeles Kings, ki se bo s soigralcem Anžetom Kopitarjem najverjetneje pomeril tudi na olimpijskih igrah v Sočiju.

Za hrbet je ob 28 obrambah spustil vsega en plošček, gostje pa so se veselili nepričakovanih dveh zadetkov Trevorja Lewisa, njegovih prvih v letošnji sezoni, s katerimi so na začetku zadnje tretjine odločilno povedli za zmago. Kopitar je v zadnji minuti podal za gol Jeffa Carterja za končnih 4:1.

Ni dodatnih točk

"V zadnjih nekaj letih se je to razvilo v manjše rivalstvo," je o tekmah z Bluesi dejal Quick. "Toda na koncu dneva se šteje le kot dve točki. Ne dobiš dodatnih točk samo zato, ker je St. Louis."

V prvi tretjini je za LA zadel Jake Muzzin, Carter pa na koncu po podaji Kopitarja v prazno mrežo. Kralji so prekinili niz petih gostujočih porazov ravno na začetku petih zaporednih gostovanj. Na zadnjih 20 tekmah s St. Louisom je razmerje v zmagah zdaj 16:4 za moštvo slovenskega reprezentanta, ki je v zadnjih sezonah nasprotnike izločilo že v končnici.

Trener St. Louisa: "Slabo mi je že"

"Slabo mi je že, ko gledam to," je naveličanost nad Kalifornijci priznal domači strateg Ken Hitchcock. "Bili so precej boljši od nas." Napadalec St. Louisa T.J. Oshie je po uspešno izvedenem kazenskem strelu pohvalil Quicka: "Bil je dober. Zdi se, da je vedno dober."

Oshie je svoj prvenec zabil v drugi tretjini, a ni mogel preprečiti prvega domačega poraza po petih tekmah. Poleg Quicka junak večera Lewis je po dveh minutah igre v zadnji tretjini zadel za vodstvo, le nekaj sekund po tem, ko je na led s klopi za kaznovane pridrsal Ryan Reaves. Lewisov strel se je srečno odbil v mrežo od vratarja in drsalke Jadena Schwartza.

Pozoren na podrobnosti

Lewis je za svoj drugi gol sezone zabil z igralcem manj le dve minuti kasneje, ko je izkoristil napako vratarja Jaroslava Halaka, ki je slabo razčiščeval ob ogradi, po tekmi pa priznal, da je St. Louis "izgubil zaradi njega". Še nekaj besed o Lewisu – LA ga je leta 2006 izbral v prvem krogu nabora, a je na 38 tekmah zbral le eno podajo, lani je zabil vsega petkrat, nazadnje 28. marca prav proti St. Louisu.

"Opravi vse majhne reči v igri znotraj našega sistema. Veliko reči se ne opazi, ko pišeš članke ali nas gledaš po televiziji. Je izvrsten soigralec in dobro je videti, da je nagrajen," je soigralca pohvalil Jarret Stoll.

Rusi še čakajo na Dacjuka

Kralji so sedaj sedmi v ligi in šesti na zahodnem delu (63 točk) ter tretji v pacifiški skupini za Anaheim Ducks, ki z 71 točkami vodi tudi v celotni ligi, in St. Louisom (66). Ekipa New York Rangers je z golom Matsa Zuccarella slabih šest minut pred koncem tekme premagala Detroit Red Wings (1:0).

Na tej tekmi že na četrti zaporedni tekmi ni bilo poškodovanega kapetana ruske olimpijske reprezentance Pavla Dacjuka; 35-letnik je tudi najboljši strelec rdečih kril. Rusija bo prvo tekmo na olimpijskih igrah v Sočiju igrala 12. februarja proti Sloveniji. Če bo Dacjuk zdrav, bo na OI verjetno igral v izjemnem napadu z Aleksandrom Ovečkinom in Jevgenijem Malkinom.

Liga NHL, rezultati:

St. Louis Blues : Los Angeles Kings 1:4
Kopitar (Kings) podaja v 19:38 min.

Philadelphia Flyers : Nashville Predators 3:4**
New York Rangers : Detroit Red Wings 1:0
Florida Panthers : San Jose Sharks 0:3
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 4:5**
Tampa Bay Lightning : New York Islanders 1:2**
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 4:1
Dallas Stars : Boston Bruins 2:4
Phoenix Coyotes : Vancouver Canucks 1:0
Calgary Flames : Winnipeg Jets 2:5
Colorado Avalanche : New Jersey Devils 2:1**
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.