Šport
5 ogledov

Kralji bodo še malce počakali na finale

Anže Kopitar Mike Smith
1/9
Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so zapravili prvo priložnost za uvrstitev v veliki finale lige NHL, potem ko so na četrti tekmi finala zahodne konference na domačem ledu z 0:2 izgubili proti Phoenix Coyotes, ki so tako v zmagah uspeli znižati na 1:3. Pri Kojotih sta blestela vratar Mike Smith (36 obramb) in Shane Doan z dvema zadetkoma.

Moštvo slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings ni izkoristilo prve priložnosti za uvrstitev v veliki finale lige NHL. Na današnji četrti tekmi konferenčnega finala na zahodu so kralji doma z 0:2 izgubili s Phoenixom, ki je skupni izid v zmagah tako znižal na 1:3. Peta tekma bo v torek v Phoenixu.

"Imeli smo svoje priložnosti v igri z igralcem več, a jih nismo izkoristili. Napake bo treba do naslednje tekme popraviti," je bil redkobeseden Kopitar.

Po izjemni seriji v končnici so imeli kralji danes priložnost za ponovitev zgodovinskega uspeha. Le enkrat doslej je namreč kalifornijska ekipa prišla tako daleč, še v časih superzvezdnika Wayna Gretzkyja je leta 1993 zaigrala v velikem finalu in klonila proti Montrealu. Če bi zasedba Kopitarja zmagala na drugi domači tekmi, bi si prav tako že zagotovila zadnjo stopničko boja za Stanleyjev pokal.

Kralji so bili do danes neporaženi že osem tekem zapored v končnicah. A potem ko so slavili na prvih dveh tekmah v gosteh pri Phoenixu in bili boljši tudi na tretji - prvi domači -, jim tokrat igra ni stekla. Gostje, ki jim je voda segla že do nosa, si niso smeli privoščiti poraza. Kljub enakovredni igri v začetku pa so nato prvi zadeli gostje, kapetan Shane Doan je Jonathana Quicka prvič premagal v 15. minuti. Podobno je bilo v nadaljevanju, saj so imeli tudi domači priložnosti, nekajkrat je bil pred vratarjem kojotov nevaren tudi Kopitar, enkrat je po njegovem strelu vratar Mike Smith plošček obdržal na golovi črti, Dustin Brown pa je zadel vratnico, a izenačenja ni bilo. Za hladen tuš je v dvorani Staples Center nato spet poskrbel Doan, saj je v 32. minuti po silovitem strelu zadel še drugič. Strel je bil tako močan, da se je plošček odbil nazaj v polje, sodniki pa so ga potrdili po ogledu posnetka.

Kraljem je tako za preobrat ostala le še zadnja tretjina, v kateri pa so hokejisti iz Glendala znali obdržati dva gola prednosti. Vratar Phoenixa Smith ni klonil, 22. v karieri je ostal nepremagan, tako da so gostje odločitev o zmagovalcu preložili vsaj do torka.

Naslednja tekma bo v sredo ponoči po srednjeevropskem času na ledu Phoenixa. Tekmeca v velikem finalu pa bo bodisi Los Angeles bodisi Phoenix dobil po končanem finalu v vzhodni konferenci, kjer je v nekoliko boljšem položaju moštvo New York Rangers z vodstvom 2:1 v zmagah proti New Jerseyju.

Liga NHL, finale zahodne konference:

Četrta tekma:

Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) /3:1/
Doan (15, 32)

Preostale tekme:
- sreda, 23. maj (3.00): Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings
- petek, 25. maj (3.00): Los Angeles Kings – Phoenix Coyotes*
- nedelja, 27. maj (2.00): Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings*

* - morebitni tekmi

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.