Šport
21 ogledov

Kralji brez točk od sosedov iz Arizone

Los Angeles Kings Kopitar Edmonton Oilers Lander Eberle NHL Reuters
Phoenix Coyotes so na domačem ledu ugnali stare divizijske rivale Los Angeles Kings, ki jih je ob živce spravljal (skorajda) nepremagljiv vratar Mike Smith (3:1).

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar v dresu Los Angeles Kings v 19 minutah in pol ni dosegel točke, sprožil pa je štiri strele. Kralji so Phoenix Coyotes pred petimi dnevi v Los Angelesu ponižali s 7:4 (Kopitar je dosegel gol in dve podaji), tokrat pa je vratar arizonskega moštva Mike Smith (na prvi tekmi rivalov pacifiške skupine je dobil kar štiri gole v prvi tretjini) zbral 41 obramb. Na drugi strani je vratar gostov Ben Scrivens zaustavil 30 strelov.

Scrivens je 17 obramb zbral le v prvi tretjini. Odločitev o zmagovalcu je padla v zaključku druge tretjine, ko sta Derek Morris in Shane Doan zadela v razmiku minute in pol; Doan je bil uspešen šest sekund pred odmorom.

Jagr spet za zgodovino, Selänne brez zob

"Naši najboljši igralci Mike Richards, Jeff Cater in Matt Frattin so dobili udarce, ko so bili na ledu, obenem niso bili učinkoviti v napadu, ob zaključku zadnje tretjine pa smo bili zaradi izključitve na ledu še z igralcem manj. Vse to običajno vodi v poraz in tudi tokrat je bilo temu tako," je dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Češki veteran Jaromir Jagr se je vpisal v zgodovino. Enainštiridesetletni napadalec je na tekmi med New Jeresy Devils in Tampa Bay Lightning (2:1) v 31. minuti povišal vodstvo svoje ekipe na 2:0 in s tem dosegel 118. odločilni zadetek v NHL. Sedaj je na čelu lige vseh časov; doslej si je prvo mesto delil s Philom Espositom.

Za najstarejšega igralca lige, Teemuja Selänneja, pa se srečanje ni končalo po željah, čeprav je njegova ekipa Anaheim Ducks zmagala v dvoboju s Philadelphio Flyers s 3:2. 34-letni Finec si je v 42. minuti poškodoval obraz in izgubil več zob, ko je nanj ob ogradi naletel Luke Schenn. Selänne zato ni več igral.

Liga NHL, rezultati:

New York Islanders : New York Rangers 2:3
Philadelphia Flyers : Anaheim Ducks 2:3
Montreal Canadiens
: Dallas Stars 2:1
New Jersey Devils 
: Tampa Bay Lightning 2:1
Chicago Blackhawks
: Ottawa Senators 6:5
St. Louis Blues 
: Winnipeg Jets 3:2
Edmonton Oilers : Toronto Maple Leafs 0:4
Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.