Šport
10 ogledov

Kralji brez točke Kopitarja do nove zmage

Tekma med LA Kings in San Jose Sharks. Reuters
Ekipa Los Angeles Kings nadaljuje z zijemnimi predstavami, tokrat so na domačem ledu s porazom domov poslali San Jose, Anže Kopitar pa tudi tokrat ni vknjižil točke.

Prvo ime ekipe Anžeta Kopitarja še naprej ostaja nepremagljivi Martin Jones. Na tekmi proti San Jose Sharks je ob zmagi s 4:1 zbral 31 obramb, za piko na i pa dodal še asistenco pri zadetku Tylerja Toffolija za 2:0. Jones ima tako po sedmih odigranih tekmah v NHL še naprej stoodstotno statistiko, prejel pa je vsega skupaj samo šest zadetkov. 

Ob izvrstni formi tako Jonesa kot Bena Scrivensa se poraja vprašanje, kaj bo ekipa storila, ko se na led vrne prvi vratar kluba Jonathan Quick. Precej manj je očiten točkovni izpad Anžeta Kopitarja, ki že drugo tekmo zapored ni vpisal točke, saj so morskim psom gole zabili štirje različni hokejisti, že omenjeni Toffoli ter Alec Martinez, Jeff Carter in Dwight King.

Zadnja tretjina za čisto petico

Navijači Philaladelphie so na domači tekmi proti Columbusu dolgo čakali, da so svojo ekipo videli v polnem sijaju. Po prvih dveh tretjinah so bili lahko sicer bolj mrkih obrazov, saj so gostje vodili s 3:0, se jim je pa lahko zato toliko bolj smejalo v zadnjem delu igre, ko so videli preobrat in kar pet zadetkov svojega moštva.

Preobrat se je začel v peti minuti zadnjega dela, ko je mrežo Mcelhinneya zatresel Jakub Voraček. Le minuto kasneje je zaostanek dodatno znižal Braydon Coburn, nato pa so gostje znova pobegnili na dva zadetka prednosti. V zadnjih petih minutah pa je sledil šov Clauda Girouxa, ki je tekmo končal s po dvema zadetkoma in asistencama, in z dodatkom gola Erika Gustafssona je Philadelphia vpisala pomembni novi dve točki v boju za končnico.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 4:1
Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 4:2
Toronto Maple Leafs : Phoenix Coyotes 2:1**
Buffalo Sabres : Boston Bruins 4:2
Pittsburgh Penguins : Minnesota Wild 5:2
Philadelphia Flyers : Columbus Blue Jackets 5:4
Detroit Red Wings : Calgary Flames 3:2*
Ottawa Senators : Florida Panthers 2:4
St. Louis Blues : Montreal Canadiens 5:1
Tampa Bay Lightning : Nashville Predators 4:2
Dallas Stars : Vancouver Canucks 4:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.