Šport
16 ogledov

Kralji do desete zmage v sezoni

Anže Kopitar in Jordan Nolan Profimedias
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek vknjižilo deseto zmago v sezoni, z 2:1 je premagalo New York Islanders.

Kralji so v razprodanem Staples Centru pred 18.230 gledalci v 16. tekmi sezone prišli do desete zmage. Potem ko je goste v 11. minuti v vodstvo popeljal Brock Nelson, so kralji preko Drewa Doughtyja, ki je lepo izkoristil Kopitarjevo podajo, ob igralcu več na ledu izenačili šest minut kasneje.

V 24. minuti je bilo na semaforju že 2:1 (Milan Lučić) za kalifornijsko zasedbo, ki bo naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo proti Edmontonu. Nato pa se dvakratni prvaki odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji petkrat igrali v gosteh.

V dresu kraljev se je spet izkazal vratar Jhonas Enroth, ki je večino kariere igral v senci zvezdniških vratarjev. Njegov odstotek obramb je 0,979, Šved je pred petimi tedni debitiral v vratih in v prvih treh tekmah dovolil le dva gola. V golu je tako odlično nadomestil Jonathana Quicka in izkoristil vsako ponujeno priložnost.

"Moram ostati temeljit na treningih in zdaj že vem, kako to narediti. V tej situaciji sem že dolgo časa, tako da sem na žalost navajen biti rezervni vratar. Je težko, a zadnje tekme, na katerih sem branil, so se zame končale vrhunsko," je po zmagi dejal Enroth, ki je na tokratni tekmi ubranil 31 strelov. Svojo kariero je začel v Buffalu kot nadomestni vratar za Ryanom Millerjem.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : New York Islanders 2:1
Anže Kopitar podaja za Los Angeles

Boston Bruins : Colorado Avalanche 2:3
Philadelphia Flyers : Washington Capitals 2:5
Ottawa Senators : Vancouver Canucks 3:2
Florida Panthers : Buffalo Sabres 2:3
Chicago Blackhawks : Chicago Blackhawks 2:3
Arizona Coyotes : Edmonton Oilers 4:1
New York Rangers : St. Louis Blues 6:3
Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 2:3*
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 3:1
Nashville Predators : Toronto Maple Leafs 1:2**
Dallas Stars : Winnipeg Jets 6:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.