Šport
22 ogledov

Kralji do tretje zaporedne zmage

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek gostilo Edmonton Oilers in zmagalo z 2:1.

Slovenec Anže Kopitar je v dresu kraljev vpisal dva strela na gol, za gostitelje pa sta v zadnji tretjini zadela Jeff Carter in Dwight King. V drugi tretjini je goste v vodstvo popeljal Zach Kassian.

Los Angeles je v razprodani domači dvorani Staples Center vpisal še tretjo zaporedno zmago. A pot do nje ni bila lahka. Za končnico povsem odpisani kanadski naftarji, zadnja ekipa pacifiške skupine, je vodilnemu moštvu tihomorske divizije povzročala kar nekaj preglavic že takoj na začetku. Domači so se v težavah znašli že v 39 sekundi, ko je moral posredovati Kopitar in je preprečil zadetek Bonoitu Pouliotu v nebranjeno mrežo.

Gostom so se napadi obrestovali ob koncu druge tretjine, ko je Kassian v 39. minuti poskrbel za vodstvo z 1:0. Kralji so odgovorili šele v 46. minuti, ko je Carter le uspel poriniti plošček v gol za izenačenje, končni izid je nato za zmago postavil King šele v 55. minuti.

Kralji so vodstvo v pacifiški skupini pred prvim izzivalcem mestnim rivalom Anaheim Ducks povečali na štiri točke. Edmonton ostaja s šestim zaporednim porazom priklenjen na zadnje mesto v skupini in v ligi NHL, za vodilnimi kralji zaostaja že 26 točk.

Kralje naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostili Buffalo Sabres, ki prav tako nima več nikakršnih možnosti za končnico.

Za najboljšo predstavo večera in kariere je poskrbel 28-letni Nick Foligno, s tremi zadetki in podajo osrednji junak Columbus Blue Jackets, ki je s 6:1 premagal New Jersey Devils. Foligno je vpisal drugi karierni hat-trick ter s štirimi doseženimi točkami prikazal najboljšo predstavo v ligi NHL.

Vratar New York Rangers Henrik Lundqvist je v svojem slogu poskrbel za poseben mejnik. Ob zmagi z 2:1 proti St. Louis Blues je zbral vsega skupaj 35 obramb ter vpisal še 30. zmago v sezoni, s čimer se je pridružil Martinu Brodeurju in Patricku Royu, s katerimi deli mejnik edinih vratarjev v ligi NHL s 30 osvojenimi zmagami v desetih različnih sezonah.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 2:1
Anže Kopitar dva strela na gol za Los Angeles

Philadelphia Flyers : Minnesota Wild 3:2
Carolina Hurricanes : Toronto Maple Leafs 3:1
St. Louis Blues : New York Rangers 1:2
Dallas Stars : Winnipeg Jets 3:6
Vancouver Canucks : Ottawa Senators 5:3
Columbus Blue Jackets : New Jersey Devils 6:1
Florida Panthers : Arizona Coyotes 3:2
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 1:3
Calgary Flames : New York Islanders 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.