Šport
30 ogledov

Kralji do zmage brez prvega zvezdnika

los angeles kings nhl Profimedias
Los Angeles Kings so v noči na nedeljo v gosteh z 2:1 po podaljšku premagali Nashville Predators. Slovenec Anže Kopitar zaradi poškodbe ni zaigral.

Kopitar se je poškodoval 19. februarja na tekmi proti St. Louis Blues, zaenkrat pa še ni znano, kdaj se bo lahko znova vrnil na led. Njegovi soigralci so tokrat vknjižili 34. zmago in vodijo v pacifiški skupini zahodne konference.

Tekmo v Nashvillu je že v drugi minuti podaljška odločil Tanner Pearson, ki je tako poskrbel, da se bo ekipa po sedmih tekmah v gosteh domov vrnila z zmago v žepu. "V podaljških že vso sezono dobro igramo. Znova smo prikazali dobro borbo in odlično je, da smo niz gostovanj zaključili z zmago," je po tekmi dejal ključni igralec za zmago Pearson.

Poleg zadetka Jakea Muzzina se je v ekipi s 33 obrambami izkazal Jonathan Quick, kralji pa so razmerje v zmagah v podaljšku zdaj povišali že na 9-2. Ryan Ellis je za Nashville izenačil v prvi tretjini, a jim igra z igralcem več na ledu ni stekla, tokrat pa so zabeležili že deseti poraz sezone po podaljšku. Njihov vratar Pekka Rinne je ubranil 28 strelov.

Poleg Kopitarja je kraljem manjkal še Marian Gaborik, ki je zaradi poškodbe moral izpustiti že četrto tekmo. Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na sredo, ko h kraljem prihajajo hokejisti Calgary Flames, predzadnje moštvo pacifiške skupine, v kateri Los Angeles vodi.

Liga NHL, izidi:

Nashville Predators : Los Angeles Kings 1:2*
Kopitar zaradi poškodbe ne igra za Los Angeles

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 2:4
Ottawa Senators : Detroit Red Wings 3:2**
Washington Capitals : New Jersey Devils 4:3
Dallas Stars : Boston Bruins 3:7
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 2:3
Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 4:5*
Florida Panthers : Winnipeg Jets 3:1
Arizona Coyotes : St. Louis Blues 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.