Šport
4 ogledov

Kralji drugič zapored zmagali v gosteh

Gaborik Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks liga NHL Brown Reuters
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL v gosteh premagali Columbus s 4:3.

Odločilni zadetek za vodstvo s 4:2 je prispeval Dustin Brown na začetku zadnje tretjine. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v skoraj 19 minutah sprožil en sam strel proti vratom domačih.

Kralji so v tej sezoni igrali v sistemu toplo-hladno. Kot pa pišejo ameriški poznavalci, bi lahko bila tekma v Columbusu nekakšna prelomnica pri odpravljanju napak in piljenju forme, s kakršno so osvojili lanski naslov prvaka.

Carter vodil napad, Quick dobro branil

Jeff Carter je bil pravi vodja napada, obramba pa je dušila vse domače poskuse. Prav Carter je bil zelo motiviran, navijači so ga namreč vedno izžvižgali, ko je bil pri ploščku, saj niso pozabili, da je pred časom zahteval odhod iz Columbusa.

Vrnil jim je z zadetkom in podajo (skupaj ima 498 točk, na 12 tekmah pa je Columbusu zabil sedem zadetkov), takšen izkupiček je imel tudi Dwight King. "Igrali so res dobro. Veliko so drsali, pritiskali na nas na vseh delih igrišča, dobivali so dvoboje in imeli boljšo realizacijo. Res nam je bilo težko. Imeli smo le malo priložnosti, saj so nam kradli čas in prostor," je priznal trener domačih Todd Richards.

Boj za končnico se zaostruje

Kralji, ki so lani osvojili svoj drugi Stanleyjev pokal v treh letih, so bili doslej bolj ali manj senca sebe. Izgubili so trikrat zaporedoma in sedemkrat na osmih tekmah, preden so zmagali na zadnjih dveh od petih gostovanj. Še vedno pa jih čaka ogorčen boj za končnico, ki jim 29 tekem pred koncem rednega dela beži za tri točke.

Na drugih tekmah je bilo najbolj tesno v Chicagu, kjer je četrta ekipa zahodne konference kljub dvema zadetkoma Mariana Hosse po kazenskih strelih z 2:3 izgubila proti predzadnji na zahodu Arizoni.

San Jose, ki je Los Angelesu beži pet točk, je doma doživel poraz proti Calgaryju z 1:4. Kanadčani so se tako točkovno izenačili z morskimi psi. Doma je izgubil tudi New Jersey, premagal ga je predzadnji v ligi Edmonton z 2:1.

Minnesota, ki ima toliko točk kot Los Angeles, pa je pomembno zmago s 5:3 dosegla proti Vancouvru, enemu neposrednih tekmecev v boju za končnico. Mikko Koivu je za zmagovalce prispeval tri podaje.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets : Los Angeles Kings 3:4
Anže Kopitar je v 18:53 minute enkrat streljal proti vratom Columbusa

San Jose Sharks -:Calgary Flames 1:4
New Jersey Devils : Edmonton Oilers 1:2
Minnesota Wild : Vancouver Canucks 5:3
Chicago Blackhawks : Arizona Coyotes 2:3*

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.