Šport
38 ogledov

Kralji izgubili primat na Zahodu

anže kopitar los angeles kings
Los Angeles Kings so doživeli tretji poraz v sezoni.

V Saint Louisu v zvezni državi Missouri sta se ponoči v severnoameriški hokejski ligi pomerili trenutno najboljši ekipi zahodne konference lige NHL. Slavilo je domače moštvo St. Louis Blues, ki je v dvorani Scottrade Center s 4:2 premagalo goste iz Kalifornije Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Slovenski as je bil podajalec Dustinu Brownu pri drugem zadetku Los Angelesa, ob power playu, za izid 2:3.

Kar pet zadetkov na tekmi je padlo v drugi tretjini. Vladimir Tarasenko in Jaden Schwartz sta domačim zagotovila vodstvo 2:0 v 28. in 31. minuti. Kralji so v 34. minuti znižali na 1:2, pod gol se je podpisal Tanner Pearson. A so že tri minute kasneje domači povišali na 3:1, v polno je zadel Carl Gunnarsson. Končni izid 4:2 je postavil Vladimir Sobotka 65 sekund pred koncem tekme.

"Izgubili smo, a ni bilo vse tako slabo. Iz te tekme se lahko veliko naučimo, da bomo naslednjič boljši," po porazu ni bil posebej razočaran trener Los Angelesa John Stevens.

Kralji z 19 točkami ostajajo na vrhu pacifiške skupine in so drugi v razvrstitvi zahodne konference. St. Louis, prvo moštvo centralne skupine, je s četrto zaporedno zmago in 21. točko prevzel vodstvo na Zahodu. Kralje naslednja tekma čas v noči na petek, ko bodo doma gostili Toronto.

Kopitar je trenutno s 14 točkami 12. na lestvici najučinkovitejših igralcev, na kateri kraljujeta Steven Stamkos (24) in Nikita Kučerov (21), napadalca Tampe, ki je z 8:5 zmagala na gostovanju pri panterjih iz Floride, z deveto zaporedno zmago postavila klubski rekord, njen vratar Andrej Vasilevskij pa je z deseto zmago v mesecu izenačil rekord lige NHL. Stamkos je k zmagi prispeval dva gola in podajo, Kučerov pa gol, svoj 13. v sezoni, v kateri je najboljši strelec.

Na lestvici strelcev je njegov najbližji zasledovalec John Tavares, doslej je vknjižil 11 golov, dva na zadnji tekmi, v kateri so njegovi otočani z zmago 6:3 Vegasu preprečili, da bi postal prvi novinec v ligi s šestimi zaporednimi zmagami.

Prvo zmago v sezoni je zabeležila Arizona, ki je proti Philadelphii že vodila 3:0, vendar prednost zapravila, na koncu pa se z golom Alexa Goligoskija rešila v podaljšku, in sicer le 14 sekund pred njegovim koncem. Za Philadelphio je dva gola dosegel Sean Couturier, ki je z devetimi goli trenutno četrti strelec lige. Po podaljšku je zmago v Vancouvru vknjižil tudi Dallas, zmagal je z 2:1, Columbus pa je Boston premagal po kazenskih strelih.

Montreal je z 8:3 ugnal Ottawo, k zmagi sta dva gola prispevala Charles Hudon, ki se je nasploh prvič v NHL vpisal med strelce, in Artturi Lehkonen. Bolj tesno je bilo v San Joseju, kjer je z 2:3 izgubil Toronto.

Liga NHL, izidi:

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 4:2
(Anže Kopitar je bil podajalec za Kings za 2:3)

New York Islanders - Vegas Golden Knights 6:3
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 3:4 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 4:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3:8
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 5:8
Vancouver Canucks - Dallas Stars 1:2 (podaljšek)
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.