Šport
10 ogledov

Kralji klonili po kazenskih strelih

kovalchuk_afp_main Žurnal24 main
Kopitarjevi Los Angeles Kings so v podaljšku klonili proti aktualnim prvakom lige NHL iz Anaheima, naš zvezdnik pa tokrat ni dosegel novih točk.
 

Liga NHL

Atlanta : Florida 3:2*
St. Louis : Detroit 4:3
Toronto : Montreal 3:4*
Calgary : Minnesota 3:2*
Anaheim : Los Angeles 4:3**
* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Los Angeles je tudi proti aktualnim prvakom lige iz Anaheima odigral dobro, žal pa je bila tokrat sreča na strani domačega moštva. Anže Kopitar ni dosegel točk, ob izvajanju kazenskih strelov, ki so po koncu rednega dela in podaljšku odločali o zmagovalcu,  pa je vratar Anaheima Jean-Sebastien Giguere ubranil njegov strel. Srečanje je odločil Andy McDonald, ki je dosegel zmagoviti zadetek. Pri Kraljih je bil najbolj razpoložen Rus Aleksander Frolov s tremi podajami.

 

Kazen za Gretzkyja

Legendarni Wayne Gretzky bo moral plačati 10.000 dolarjev kazni, ker nikakor ni znal ustaviti svojega varovanca Nicka Boyntona, ko se je ta zapletel v pretep.

Calgary je po petih zaporednih porazih le zmagal, neugoden niz pa je z zadetkom v podaljšku preknil Šved Kris Huselius. Pri zmagi Atlante je blestel izjemni Rus Ilja Kovalčuk, ki je na zadnjih šestih tekmah dosegel že 13 točk; tudi proti Floridi pa je bil Kovalčuk z dvema podajama in golom v podaljških prvi mož srečanja. Naziv najboljšega igralca večera si je prislužil debitant v ligi NHL David Perrin, ki je dosegel dva zadetka ob zmagi St. Louisa v Detroitu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.