Šport
8 ogledov

Kralji na robu izpada, Montreal že naprej

los angeles kings montreal canadiens Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL je moštvo edinega slovenskega igralca Anžeta Kopitarja v končnici še tretjič izgubilo.

Kralji so v tretji tekmi s San Josejem klonili še doma s 3:4 po podaljšku, po rednem delu je bil izid 3:3. V nadaljevanju končnice pa je že Montreal, ki je ekspresno odpihnil Tampo in zmagal še četrtič, tokrat s 4:3.

Kralji so se zdaj znašli v precejšnjih težavah. Kljub dobri prestavi, vratar Jonathan Quick je zbral 36 obramb, kar 22 v zadnji tretjini in podaljšku, na prvih dveh tekmah pa so Kopitar in soigralci prejeli 13 golov, se na koncu ni izšlo po njihovih željah. V Staples Centru je dvoboj v podaljšku odločil Patrick Marleau, ko se je plošček odbil od palice tekmeca Slave Vojnova in presenetil domačega vratarja.

Kopitar asistiral za gol Carterja

Kopitar je prispeval podajo za zadnji gol kraljev, ki ga je dosegel Jeff Carter v 41. minuti. Za Los Angeles sta bila uspešna še Jarret Stoll in Marian Gaborik. Za prvo vodstvo San Joseja je poskrbel Brent Burns, v drugi tretjini je na 2:2 izenačil Matt Nieto, v 50. minuti pa je za 3:3 zadel Tomaš Hertl. Za zmagovalce je vratar Antti Niemi zbral 28 obramb. Naslednja in morda že odločilna tekma bo v četrtek, znova v Los Angelesu, kralji pa si zdaj ne smejo več privoščiti poraza, če želijo priti do nadaljevanja sezone.

"Ni dovolj dobro. Na tej stopnji končnice bi že morali najti način za našo pravo igro, pa nam še ni uspelo. Padli smo v luknjo in hitro se moramo izkopati iz nje," je po bistveno boljši tretji tekmi, ki pa se ni končala še z rezultatskim plusom, razmišljal kapetan domačih Dustin Brown. Za nameček pa so domači hokejisti zdaj prekinili še niz uspehov proti morskim psom, ki so v njihovi dvorani zmagali prvič po osmih porazih.

Montreal ekspresno v konferenčni polfinale

Štiri zmage pa že ima Montreal. Njihovi tekmeci iz Tampe so bili po zaostanku z 0:3 v podobnem položaju, kot so zdaj kralji, na tekmi v Montrealu pa so bili blizu podaljšku. Toda Max Pacioretty je stvari vzel v svoje roke in 43 sekund pred koncem rednega dela poskrbel za zmagoviti gol.

V polfinalu na vzhodu se bodo Kanadčani merili z boljšim iz obračuna med Bostonom in Detroitom, ki pa bo verjetno precej daljši. V Detroitu je sicer domača ekipa danes klonila z 0:3, potem ko so kosmatinci znali izkoristiti napake tekmecev in trdno obrambo svojega vratarja Tuukke Raska, ki je ustavil vseh 23 strelov. V polno pa so zadeli Dougie Hamilton, Jordan Caron in Patrice Bergeron.

Doma je izgubila tudi Philadelphia, New York Rangers so bili boljši s 4:1 in tudi oni vodijo z 2:1 v zmagah. Zadnji zadetek za rangerje je dosegel Daniel Carcillo, nekdanji član letalcev, že prej pa so bili uspešni Derek Stepan, Martin St. Louis in Dan Girardi. Poraz je ublažil Mark Streit.

Liga NHL, končnica:

Vzhod:

Detroit Red Wings : Boston Bruins 0:3 /1:2/

MONTREAL CANADIENS : Tampa Bay Lightning 4:3 /4:0/

Philadelphia Flyers : New York Rangers 1:4 /1:2/

Zahod:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 3:4* /0:3/
Anže Kopitar podaja za tretji gol Los Angelesa.

* – podaljšek

/X:Y/ – izid v zmagah, igrajo na štiri
AB – ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.