Šport
16 ogledov

Kralji nič kaj kraljevsko

Anže Kopitar Reuters
Še tretja zaporedna tekma Los Angeles Kings se je končala po kazenskih strelih. Po zmagi nad Anaheimom, so tokrat klonili v derbiju pacifiške skupine proti San Jose Sharks, ki so slavili z 2:1. Anže Kopitar prispeval podajo in zgrešil kazenski strel.

Moštvo v severnoameriški hokejski ligi NHL Los Angeles Kings je v gosteh v derbiju pacifiške skupine izgubilo po kazenskih strelih z 1:2 proti ekipi San Jose Sharks. Slovenski zvezdnik v majici kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku Los Angelesa. Pri izvajanju kazenskega strela pa ni bil uspešen, saj je zgrešil okvir vrat.

Odločilen zadetek za zmago morskih psov je prispeval v četrtem krogu kazenskih strelov Ryane Clowe. Vratar San Joseja Antti Niemi je nato zaustavil poskus Mika Richardsa.

San Jose, ki je na vrhu pacifiške skupine, je povedel v 28. minuti tekme. Za prvi zadetek je poskrbel Logan Coutur. Pred koncem druge tretjine, v 39. minuti, so kralji izenačili. Kopitar je podal, za izid 1:1 pa je zadel Mike Richards.

Kazenski streli so odločali tudi o zmagovalcu tekme v New Jerseyju, ko je ekipa Devils s 4:3 ugnala Washington Capitals.

Hokejisti Boston Bruins so s kar 8:0 premagali Florida Panthers. Junak tekme je bil Brad Marchand s prvim hat-trickom v ligi NHL in osvojenimi petimi točkami. Vodilno moštvo vzhodne konference je vpisalo že šesto zaporedno zmago.

Ekipa New York Islanders je doma s 3:5 klonila proti Toronto Maple Leafs, hokejisti New York Rangers pa so s 4:2 odpravili Philadelphia Flyers. Newyorčani so se z zmago zavihteli na vrh atlantske skupine. Moštvi se bosta naslednjič pomerili na zimski hokejski klasiki v Philadelphii.

Liga NHL:

New Jersey Devils : Washington Capitals 4:3 - po kazenskih strelih
San Jose Sharks : Los Angeles Kings 2:1 - po kazenskih strelih
Boston Bruins : Florida Panthers 8:0
New York Islanders : Toronto Maple Leafs 3:5
New York Rangers : Philadelphia Flyers 4:2
Carolina Hurricanes : Ottawa Senators 2:1 - po podaljšku
Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 1:4
Dallas Stars : Nashville Predators 6:3
Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning 2:1 - po podaljšku
Phoenix Coyotes : St. Louis Blues 2:3
Vancouver Canucks : Calgary Flames 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.