Šport
16 ogledov

Kralji od nebes do pekla

Devin Setoguchi (v sredini) je z zadetkom v 64. minuti pokopal Kralje Anžeta Kop Žurnal24 main
San Jose Sharks so z drugo zmago po podaljšku proti Los Angeles Kings (6:5) v prvem krogu končnice povedli z 2:1. Prvaki iz Chicaga z dvojno mero vrnili Vancouvru (7:2) in znižali na 1:3.
Kopi gledalce spravil na noge
Med gledalci je bil tudi poškodovani Anže Kopitar, ki kraljem zaradi poškodbe gležnja ne more pomagati v končnici. Ko ga je uradni napovedovalec pozdravil, je do zadnjega kotička zasedeni Staples Center izbruhnil od navdušenja.

San Jose Sharks so po drugi zmagi po podaljšku s 6:5 v prvem krogu končnice proti Los Angeles Kings poškodovanega Anžeta Kopitarja v zmagah povedli z 2:1. Kaj lahko pa bi se kralji veselili druge zmage, saj so v 21. minuti že vodili s 4:0, a na koncu po podaljšku izgubili s 5:6.

Domači hokejisti so že v tretji minuti vodili z 2:0 (Willie Mitchell in Kyle Clifford sta zadela le v razmaku 13 sekund), Slovak Michal Handzus pa je ob koncu prvega dela zabil že za 3:0. Ko je Brad Richardson v 44. sekundi druge tretjine za hrbet Anttija Niemija spravil še četrti plošček, so bili mnogi navijači kraljev v nebesih. Na njihovo žalost pa so se kmalu znašli v peklu. V vratih San Joseja je Finca Niemija zamenjal rojak Antero Miitymaki, njuni soigralci na ledeni ploskvi pa so do konca tretjine uspeli izenačiti na 5:5. Potem ko v zadnji tretjini ni uspelo zadeti nobeni od ekip, so bili še drugič v seriji na vrsti podaljški. Če so "morski psi" na prvi tekmi slavili šele v 75. minuti, ko je zadel Joe Pavelski, so tokrat za zmago potrebovali le nekaj več kot tri minute. Po podaji Niclasa Wallina in Patricka Marleauja je odločil Devin Setoguchi.

"To je zmaga, ki je res nismo pričakovali, oziroma nismo si mislili, da se bo tekma tako odvila. Zelo smo lahko srečni, da smo se vrnili po zaostanku. Veseli smo slavja, a zavedamo se, da nam Fortuna še enkrat ne bo več tako naklonjena," je po zmagi dejal trener San Joseja Todd McLellan. "Trenutno ta poraz zelo peče. Ne morem verjeti, kaj smo izpustili iz rok. Kljub temu je jutri nov dan in morali se bomo zbrati in dokazati, kdo je gospodar Los Angelesa," pa je po tekmi dejal domači hokejist Matt Greene.

Prvaki ostajajo v igri
Aktualni prvaki lige NHL, hokejisti Chicago Blackhawks, ostajajo v igri za napredovanje, potem ko so dobili četrto tekmo in izid v zmagah znižali na 1:3. Igralci iz "vetrovnega mesta" so prvo moštvo rednega dela Vancouver Canucks premagali s 7:2 in dokazali, da še vedno znajo igrati hokej, ter da serija še zdaleč ni končana.

Liga NHL, končnica, prvi krog:


Los Angeles Kings : San Jose Sharks 5:6 – po podaljšku /1:2/
Mitchell, Clifford, Handzus, Richardson, Smyth; Marleau, Clowe 2, Couture, Pavelski, Setoguchi

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 7:2 /1:3/
Bickell, Campbell, Keith, Bolland, Frolik, Sharp 2; Salo, Sedin

/ / – izid v zmagah

Moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.