Šport
27 ogledov

Kralji odpustili trenerja

Marc Crawford zapušča hokejiste Los Angeles Kingsov. Žurnal24 main
Vodstvo ameriškega hokejskega moštva Los Angeles Kings je odpustilo kanadskega strokovnjaka Marca Crawforda. V letošnji sezoni so Kralji izenačili najslabši izkupiček točk v ligi NHL.

Vodstvo ameriškega hokejskega moštva Los Angeles Kings je po daleč najslabši sezoni v ligi NHL, leto dni pred iztekom pogodbe, z mesta trenerja odstavilo kanadskega strokovnjaka Marca Crawforda. Za kalifornijsko moštvo igra tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. "Spoštujemo njegov prispevek v dveh letih, ko smo bili skupaj. Vendarle pa moramo oceniti, kje smo in še pomembneje, kam gremo. V tem smislu je bila trenerska zamenjava pravilna odločitev. Trenerju Crawfordu želimo veliko uspehov pri njegovem nadaljnjem delu," je dejal Dean Lombardi, generalni direktor Kraljev. Crawford je v 13-letni trenerski karieri vodil Vancouver Canucks, Colorado Avalanche in Los Angeles Kings, njegov izkupiček pa je 470 zmag, 385 porazov in 132 neodločenih izidov. V zadnjih dveh sezonah je s kalifornijskim moštvom dosegel 59 zmag in 21 neodločenih izidov, doživel pa je tudi 84 porazov. Posebej porazna je bila minula sezona, v kateri so Los Angeles Kings zbrali le 71 točk, kar je najslabši izkupiček v zgodovini NHL. Doslej je tako malo točk zbralo le še moštvo Tampa Bay Lightning.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.