Šport
4 ogledov

Kralji ostajajo vladarji

1/15
Žurnal24 main
Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ostajajo na vrhu lige NHL. Montreal bi jih lahko prehitel, a je izgubil na gostovanju pri Columbusu in zapravil lepo priložnost. Kings naslednjič igrajo v četrtek.

Hokejisti Montreala so imeli v noči na sredo priložnost, da se zavihtijo na prvo mesto ameriške profesionalne hokejske lige, a je niso izkoristili. Z 0:3 so izgubili na gostovanju pri Columbusu, tako da so še vedno na prvem mestu kralji iz Los Angelesa, za katere nastopa slovenski reprezentant Anže Kopitar. Ti v torek niso igrali, prav tako bodo počivali v noči na četrtek, nato pa bodo v Staples Centru gostili Tampo.

Montreal je z optimizmom odšel v Columbus, čeprav se je zavedal, da ga ne čaka lahko delo. Modre jopiče je namreč v domači areni težko premagati, kar so na koncu Kanadčani tudi občutili. Že v prvi tretjini so domači dosegli dva gola, strelca sta bila Rick Nash in Derick Brassars. V nadaljevanju so gosti prevzeli pobudo, toda njihov nekdanji vratar Mathieu Garon se ni pustil premagati. Ubranil je 29 strelov in na 17. tekmi v karieri ostal nepremagan. V času največje premoči Montreala je končni izid postavil Kyle Wilson. Columbus je tako dosegel svojo šesto zmago v zadnjih osmih tekmah, s katero se je prebil med najuspešnejše ekipe lige. Za Los Angelesom zdaj zaostaja za vsega točko.

Tudi Edmontonu je presodil njegov nekdanji igralec, zdaj napadalec Vancouvra Raffi Torres, ki je bil hkrati tudi junak torkovih tekem. V slogu svojega soimenjaka iz vrst nogometašev je bil strelsko razpoložen, pri 29 letih je dosegel svoj prvi "hat trick" v ligi. Njegovi trije goli in zadetek trenutno četrtega strelca lige Šveda Daniela Sedina (njegov brat dvojček Henrik je prispeval podajo in je trenutno najboljši podajalec v prvenstvu) so bili dovolj, da je Vancouver v petem poskusu prišel do svoje prve gostujoče zmage, s 4:3 so ugnali Edmonton. Gosti so že po prvi tretjini vodili s 3:0, a se je Edmonton vrnil in izenačil, toda Torres je poskrbel, da sta točki vendarle odšli v Vancouver.

V gosteh je bila uspešna tudi Ottawa, s 3:2 je zmago slavila v Torontu. Tudi senatorji so že vodili s 3:0, a so morali dve točki na koncu krčevito braniti. V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov kar 18:4 v korist domačih, toda en gol domačih v tem delu je bilo premalo, da bi iztržili ugodnejši izid.

Minnesoti je bil gol Andrewa Brunetta pri številčni premoči 5:3 dovolj, da se je veselil zmage nad San Josejem. Za to ima največ zaslug švedski vratar Nicklas Backström, ki je ubranil 36 strelov in spravljal v napad tudi zvezdniški trio morskih psov Joe Thornton, Patrick Marleau in Dany Heatley.

Liga NHL:

Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 2:3
Columbus Blue Jackets : Montreal Canadiens 3:0
Minnesota Wild : San Jose Sharks 1:0
Edmonton Oilers : Vancouver Canucks 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.