Šport
51 ogledov

Kralji pod milim nebom padli proti mogočnim Račkom

Kopitar Hiller Lovejoy Los Angeles Kings Anaheim Ducks NHL Dodger stadium Dodger Reuters
Los Angeles Kings na zgodovinski prvi tekmi lige NHL na prostem, ki so jo pripravili v toplem podnebju, niso pokazali izboljšanja in na stadionu bejzbol moštva LA Dodgers prepričljivo klonili proti Anaheim Ducks (0:3).

To je bil večer, ko sta se v Kaliforniji ekipi Los Angeles Kings in Anaheim Ducks vrnili v otroška leta, ko je tudi Anže Kopitar v Hrušici na domačem dvorišču in okoliških ledenih ploskvah spoznaval najhitrejšo moštveno igro na svetu.

To naj bi bil tudi večer, ko bi domači Kralji našli nekaj navdiha proti najboljši ekipi lige in izboljšali niz slabih rezultatov v zadnjih kolih, toda gola Coreyja Perryja in Matta Beleskeyja sta na zgodovinski prvi tekmi lige NHL pod milim nebom v topl(ejš)em podnebju na stadionu bejzbolske ekipe LA Dodgers prinesla zanesljivo zmago Račkom, Kopitar pa je zapravil tudi kazenski strel.

Poleg ploskve odbojka na mivki

Jonas Hiller je ubranil kar 36 strelov in prišel do svojega 20. "shutouta" v karieri, Anaheim pa je na južnokalifornijskem derbiju povsem prevladoval. Piko na i je v prazno mrežo pritisnil Andrew Cogliano minuto in pol pred koncem.

Karnevalsko vzdušje je bilo popolno, za razliko od prejšnjih tekem na prostem, v Kanadi so znali hokejisti zmrzovati tudi pri -18 stopinjah Celzija, pa je tokrat poleg ledene ploskve stalo igrišče za odbojko na mivki in z ognjemeti podprt veliki oder, kjer so nastopili legendarni Kiss. Prvi plošček je slavnostno na ledeno ploskev vrgel še bolj legendarni Wayne Gretzky

Gostje še naprej zmagujejo pod zvezdami

Kljub kar 17 stopinjam mehka ledena ploskev ni povzročala večjih težav in Račkom omogočila 21. zmago na 24 tekmah, medtem ko so Kralji še poglobili svojo krizo s petim zaporednim porazom. Domači LA je gostil prvo uradno tekmo na prostem zahodno od Skalnega gorovja, s katero so proslavili skoraj pol stoletja hokeja v kalifornijskem velemestu in rivalstvo z Anaheimom, ki se je ligi pridružil nekaj desetletij kasneje.

Anaheim je z zmago še izboljšal izvrsten niz gostujočih ekip na zadnjih tekmah na prostem (7-1-1), v posebej za to priložnost izdelanih dresih pa so pokazali, zakaj so trenutno oni glavni v Kaliforniji. Po zmagi na domačem ledu proti Kraljem so zdaj s sobotno zmago na vrhu lestvice že za sedem točk pobegnili Chicago Blackhawks.

Hiller ni imel težav s Kopitarjem

Jonathan Quick je v domačem golu zbral 18 obramb, medtem ko je LA izenačil najbolj črn niz sezone. Hiller je za nameček v prvi tretjini ustavil kazenski strel Kopitarja – prvi strelec domačega moštva ni uspel prelisičiti švicarskega nasprotnika, ki je še četrtič v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Kopitarja je s palico v protinapadu ustavil Ben Lovejoy, a Hrušičan s kasnejšim poskusom ni preveč ogrozil Hillerja.

Kralji so sicer začeli mnogo bolje in na začasni ledeni ploskvi kar 20-krat ustrelili v prvi tretjini, toda ena najučinkovitejših ekip jih je grobo kaznovala za zapravljene priložnosti.

Perry kot Cristiano Ronaldo

Že po slabih treh minutah je Perry zabil zgodovinski prvi gol na stadionu Dodger, potem ko je v mrežo Quicka pospravil odbitek po strelu Ryana Getzlafa in tako po nogometašu Cristianu Ronaldu po prvem nogometnem zabil še prvi hokejski gol na stadionu. Manj kot šest minut kasneje je Beleskey ostal sam pri vratnici LA in izkoristil podajo Teemuja Selänneja.

Cogliano je v drugi tretjini zapravil najlepšo priložnost za 3:0, ko je izgubil plošček po hitrem protinapadu, Hiller pa je bil po slabi tekmi proti Winnipeg Jets tokrat nepremagljiv in omogočil, da je prav Cogliano s 17. golom sezone v zadnji tretjini dokončal delo. 

Liga NHL, rezultati:

Carolina Hurricanes : Ottawa Senators 6:3
New York Islanders : St. Louis Blues 3:4**
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 1:6
Montreal Canadiens : Washington Capitals 0:5
Tampa Bay Lightning : Colorado Avalanche 5:2
Columbus Blue Jackets : Buffalo Sabres 2:5
Winnipeg Jets : Toronto Maple Leafs 5:4*
Dallas Stars : Pittsburgh Penguins 3:0
Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 0:3
San Jose Sharks : Minnesota Wild 3:2*
* – po podaljšku
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.